MuseumEscape genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs

Gepubliceerd op 10 oktober 2017De door de provincie Zuid-Holland gesubsidieerde Museum Escape, een archeologische escape room, is genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs. De Grote Archeologie Prijs is een initiatief van Stichting Archeologie & Publiek. Via deze prijs wordt archeologie en publiek dichter bij elkaar gebracht en wordt het publiek bekend gemaakt met de aansprekende voorbeelden van publieksprojecten die het verleden tot leven wekken. Op 28 oktober 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt. De Museum Escape is mede mogelijk gemaakt met behulp van subsidie vanuit de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland.

Bezoekers aan de Museum Escape maken op interactieve wijze kennis met archeologie. Naast de escape room bevindt zich momenteel de tentoonstelling De eerste eeuwen van Holland. Deze vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Ontstaan van Holland tussen 1000 en 1300.

Museum Escape

Als fictieve archeoloog proberen bezoekers het mysterie in de kist op te lossen. Zij hebben 45 minuten de tijd om weer uit de Escape Room te komen. Museum Escape en de tentoonstelling staan tot en met 19 oktober 2017 in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Subsidieregeling publieksbereik archeologie

De provincie Zuid-Holland wil met de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland het draagvlak voor en de bekendheid met archeologie onder de inwoners van Zuid-Holland vergroten. Dit doen wij door subsidie te verstrekken voor archeologische publieksactiviteiten, die leiden tot een beter beschermd, bekend en beleefbaar cultureel erfgoed in Zuid-Holland. Subsidie aanvragen kan weer van 1 januari tot en met 15 maart 2018.


museum escape

Museum Escape in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Volg @zuid_holland op Twitter