Publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed. Maak samen met ons dit erfgoed zichtbaar!

Door de subsidieregeling worden meer publieksgerichte archeologische activiteiten georganiseerd. Zo kan interactief en vaak op originele wijze kennis gemaakt worden met het verborgen verleden onder je voeten.

In 2016 en 2017 is subsidie (PDF) verleend aan verschillende activiteiten:


Archeologische Museum Escape Room

museum escape

Deze archeologische escape room biedt een interactieve ervaring waarbij deelnemers worden uitgedaagd om aan de hand van puzzels, raadsels, aanwijzingen en zelfs authentieke archeologische objecten het archeologische verleden te ontrafelen.

Archeo3D reis door de tijd

reis door de tijd

Maak een reis in de tijd door de bewoningsgeschiedenis van de provincie Zuid-Holland met deze indrukwekkende 3D-animatiefilm. Bekijk hoe onze provincie er uit zag vanaf 5000 voor Chr. tot de ontwikkeling van de steden in de 13e eeuw).

Het Brielse Kloosterleven in beeld

brielse kloosterleven

3D-films en bodemvondsten uit het voormalige Sint-Catharinaklooster en Cellebroedersklooster in het Historisch museum den Briel in Brielle.

Archeoloog voor een dag!

streekmuseum goeree

In het Streekmuseum op Goeree-Overflakkee kunt u ontdekken wat u allemaal in de grond kunt vinden door op ontdekkingstocht te gaan naar oude gebruiksvoorwerpen van de Romeinen en uit de Middeleeuwen.

Reizende tentoonstelling Ontstaan van Holland

reizende tentoonstelling

De reizende tentoonstelling ‘Het Ontstaan van Holland’ vertelt het verhaal over de eerste eeuwen in het ontstaan van Holland (1000-1300).  Op de verschillende locaties in de provincie Zuid-Holland wordt de tentoonstelling aangevuld met het lokale verhaal.

Time Travel Den Haag-Ockenburgh

timetravel

Beleef via de Time Travel app Den Haag-Ockenburgh in een digitale reconstructie Romeinse fort Ockenburgh uit de 2de eeuw.

Onderzoek Ontstaan van Holland

beeldmerk ontstaan van holland

Samen met verschillende organisaties, gemeenten en haar inwoners, brengt de provincie het verhaal  over het Ontstaan van Holland in de periode 1000-1300 tot leven.