Schoolklas ontdekt de wereld onder hun voeten bij Bochtafsnijding Delftse Schie

Gepubliceerd op 11 juni 2018De provincie Zuid-Holland ontving woensdag 6 juni een schoolklas en omwonenden om een kijkje te nemen bij de archeologische opgravingen bij de Bochtafsnijding Delftse Schie.

Opgravingen in volle gang

De kinderen mochten na een korte presentatie zelf de bouwkuip in. Hier waren op dat moment de archeologische opgravingen in volle gang. De aanwezige archeoloog vertelde meer over de opgravingen. Daarnaast waren er mensen van de provincie en de aannemer aanwezig om vragen over het project van de bochtafsnijding en de bouwwerkzaamheden te beantwoorden.

Bijzondere vondsten

In de bouwkeet wordt een aantal van de archeologische vondsten tentoongesteld, dat bij deze aanpassing van de vaarweg is gevonden. Eenieder is vrij om hier eens te komen kijken. Dit stuk rond de Delftse Schie blijkt een historisch rijk gebied. Er zijn al meerdere bijzondere vondsten gedaan, zoals een Romeinse nederzetting, de eeuwenoude boerderij Hof van Cyrene en het onlangs onthulde topstuk van de provincie: de stoel van Overschie.

Rijk archeologisch verleden

De provincie Zuid-Holland is een gebied rijk aan archeologie. Samen met partners en betrokkenen wil de provincie deze historie ontdekken en bewaren. Zo kunnen we het delen met een zo groot mogelijk publiek.


1. Kinderen kijken in bouwkuip

Bezoekers kijken in de bouwkuip naar de archeologische opgravingen.

Volg @zuid_holland op Twitter