Publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland beschermt haar historisch en archeologisch erfgoed. Maak samen met ons dit erfgoed zichtbaar!

Door de subsidieregeling worden meer publieksgerichte archeologische activiteiten georganiseerd. Zo kan interactief en vaak op originele wijze kennis gemaakt worden met het verborgen verleden onder je voeten.

In 2016, 2017 en 2018 is subsidie (PDF) verleend aan verschillende activiteiten:


Oog in oog met Julius Caesar

Afbeelding-Julius-Caesar

Sta oog in oog met Julius Caesar in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden! In het Rijksmuseum van Oudheden is een unieke gezichtsreconstructie te zien van deze veroveraar. Wist je dat Gaius Julius Caesar (100-44 v. Chr.) de eerste Romeinse legeraanvoerder was die de Lage Landen doorkruiste? Samen met zijn gezichtsreconstructie is tevens het boek 'Caesar in de Lage Landen. De Gallische Oorlog langs Rijn en Maas' gelanceerd.

Archeologische Museum Escape Room

museum escape

Deze archeologische escape room biedt een interactieve ervaring waarbij deelnemers worden uitgedaagd om aan de hand van puzzels, raadsels, aanwijzingen en zelfs authentieke archeologische objecten het archeologische verleden te ontrafelen.

Archeo3D reis door de tijd

reis door de tijd

Maak een reis in de tijd door de bewoningsgeschiedenis van de provincie Zuid-Holland met deze indrukwekkende 3D-animatiefilm. Bekijk hoe onze provincie er uit zag vanaf 5000 voor Chr. tot de ontwikkeling van de steden in de 13e eeuw).

Reizende tentoonstelling Ontstaan van Holland

reizende tentoonstelling

De reizende tentoonstelling ‘Het Ontstaan van Holland’ vertelt het verhaal over de eerste eeuwen in het ontstaan van Holland (1000-1300).  Op de verschillende locaties in de provincie Zuid-Holland wordt de tentoonstelling aangevuld met het lokale verhaal.

Archeoloog voor een dag!

streekmuseum goeree

In het Streekmuseum op Goeree-Overflakkee kunt u ontdekken wat u allemaal in de grond kunt vinden door op ontdekkingstocht te gaan naar oude gebruiksvoorwerpen van de Romeinen en uit de Middeleeuwen.

Time Travel Den Haag-Ockenburgh

timetravel

Beleef via de Time Travel app Den Haag-Ockenburgh in een digitale reconstructie Romeinse fort Ockenburgh uit de 2de eeuw.