Crezéepolder in uitvoering
De Crezéepolder ligt op een steenworp afstand van woonwijken van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. De bewoners van deze wijken lopen straks uit hun wijk zo de natuur in. Crezéepolder wordt een waterrijk natuurgebied. Doordat eb en vloed weer in het gebied terugkeren, komen ook bijzondere planten en dieren terug die door de aanleg van de Deltawerken uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen.

U wandelt straks door een afwisselend landschap van riet, biezen en wilgenbos op de drempel van omliggende woonwijken. Tijdens uw wandeling over verharde en onverharde paden, komt u straks langs verschillende vogelschermen en kunt u bijzondere vogels als de plevier, de bergeend en de lepelaar ontdekken. Op verschillende punten komen bankjes van waar u een prachtig uitzicht heeft over het gebied. Het strandje aan de Noord wordt een onverwachte pleisterplaats langs de rivier.

U kunt uw wandelingen moeiteloos uitbreiden door de Ridderkerkse Griend of het recreatiegebied De Gorzen. Om de veiligheid van het achterland te waarborgen, wordt er een nieuwe robuuste berm tegen de Oostmolendijk en Kanteldijk aangelegd. In het voorjaar van 2015 is aannemer Baars & Zn b.v. van start gegaan met de aanleg van het natuurgebied Crezéepolder. Als alles volgens plan verloopt, is het nieuwste Deltanatuurgebied in het vierde kwartaal van 2016 klaar. De aannemer onderhoudt het gebied dan een jaar. Vervolgens draagt de provincie Zuid-Holland de Crezéepolder over aan een permanente beheerder.

Als u nu al wilt genieten van soortgelijke Deltanatuurgebieden, neem dan eens een kijkje in de Tongplaat of op natuureiland Sophiapolder. Ze vormen samen een blauwgroene ketting in de dichtbevolkte regio.


Wandeling in de Crézeepolder 29-08-2015

Start Crezéepolder 12-04-2015