Tiengemeten
Tiengemeten heeft alles! Het is een echt natuureiland met volop recreatiemogelijkheden. Het eilandgevoel begint al op het pontje. Om van alles op het eiland te genieten, loopt u bij aankomst op het eiland eerste even door het bezoekerscentrum. Hier kunt u de tentoonstelling over Tiengemeten en Deltanatuur zien en krijgt u informatie over alles wat er op het natuureiland te doen is. En er is veel te doen! Wandelen, struinen, fietsen, vogels spotten vanachter de vogelschermen en –kijkhutten. Grote kans dat u een Schotse Hooglander tegenkomt, want deze goedaardige oerossen lopen vrij door het gebied.

Speelnatuur is een ruig dagje uit voor het hele gezin. Een enorme waterspeeltuin vol bomen, bloemen, beekjes, blubber en beestjes. Hier ontdek je hoe avontuurlijk jij bent.

Bezoek ook eens de 2 musea op het eiland, het Rien Poortvlietmuseum en het landbouwmuseum. Als het tijd is voor koffie of een broodje kunt u terecht in het biologische eetcafé. Heeft u de smaak van Tiengemeten te pakken en wilt u langer blijven? Ook dat is mogelijk. Boek een overnachting in de herberg of kies voor een luxe tent met keuken en bakfiets.

Tijdens uw wandelingen komt u zeldzame planten tegen als de bleke klaproos en wilde cichorei. Tiengemeten is boven alles een vogeleiland. Lepelaar, roerdomp, zilverreiger, kemphaan, wulp, scholekster, kluut en andere steltlopers, blauwborst, kleine karekiet en de rietzanger. U vindt ze hier. Op het water heel veel bergeenden, slobeenden, wintertalingen en ganzen. Die grote hoeveelheden vogels hebben ook een sterke aantrekkingskracht op de grootste roofvogels van ons land: de visarend en de zeearend.


Omgeving Tiengemeten