Zuiderklip
De Zuiderklip ligt in het hart van de Biesbosch. Je moet er met de boot naartoe. Dat kan met speciale vaartochten of met een eigen of gehuurd bootje. U kunt aanleggen aan ruime aanlegsteigers. Als u vanaf de steiger de dijk op klimt, ligt de Zuiderklip groots en uitgestrekt voor u.

Er zijn verschillende wandelroutes waarover u het gebied kunt verkennen. Een van de routes loopt langs de uitkijktoren in het midden van het gebied. Vanaf de toren herkent u het voormalige dijkenpatroon nog. Op verschillende plaatsen in de Zuiderklip kunt u uitrusten op ‘historische’ banken. Het zijn molenstenen die in de 19e eeuw werden gebruikt bij de landmeting. Een vast onderdeel van een bezoek is de Amaliahoeve. Bij de imposante schuur proef je het agrarische verleden van de Zuiderklip. Aan de andere kant van de polder ligt de zwarte schuur. Het is het eindpunt van de langste wandeling.

Tijdens uw bezoek aan de Zuiderklip kunt u meer dan 70 verschillende soorten water- en moerasvogels tegenkomen. Meer dan 15 soorten zijn bedreigd in Nederland. Een van die bedreigde soorten is het zeldzame porseleinhoen.

Het getijdengebied is een prima paaiplaats voor amfibieën en allerlei vissen zoals de snoekbaars.


Omgeving Zuiderklip

Gele Lis
grutto
tureluur
Luchtfoto Zuiderklip