Recreatieve routestructuur
Midden-Delfland leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en tal van andere vormen van recreatie. Het gebied is vanuit steden als Delft, Den Haag en Rotterdam echter nog niet optimaal toegankelijk.

Doel van het project ‘Recreatieve routestructuur’ is het gebied voor de recreant beter bereikbaar en aantrekkelijker te maken. Dat gebeurt door de aanleg van extra wandelpaden, skateroutes, kanoroutes en onder meer ook door een mountainbikeparcours in de Vlaardingse Broekpolder. In 2013 zijn het mountainbikeparcours (MTB-parcours) en de opstappunten voor kanovaarders gerealiseerd. In 2014 zijn boerenwandelpaden opgesteld voor het publiek. In 2015 volgen onder meer skateroutes.

Het project wordt uitgevoerd op basis van het Routestructuurplan 2009, fase 1. Dit plan is opgesteld door het Recreatieschap Midden-Delfland. Zij is ook verantwoordelijk voor realisatie. Net als de andere IODS-projecten wordt ‘Recreatieve routestructuur’ ook eind 2015 afgerond.

Blikvanger: MTB-parcours Broekpolder

Blikvanger binnen het project ‘Recreatieve routestructuur’ is het MTB-parcours in de Vlaardingen Broekpolder. Dit twaalf kilometer lange parcours is in oktober 2013 geopend door gedeputeerde Ingrid de Bondt van de provincie Zuid-Holland. Sportieve beginners kunnen er ontdekken hoe gaaf het is om over smalle paadjes, heuvels en door kombochten te fietsen in de groene Broekpolder. Gevorderde mountainbikers halen hun hart op in de twee bikeparken, waar north shore, rockgarden en jumps wachten om bedwongen te worden.


Film Opening vaarnetwerk Midden-Delfland en Westland

Onder het motto 'natuur moet je beleven' openden de provincie Zuid-Holland, de gemeente Westland het recreatieschap Midden-Delfland 24 juli op feestelijke wijze een nieuw vaarnetwerk in Midden-Delfland en Westland.