Programma Oogstdag
Na een periode van zoeken, zaaien, experimenteren en organiseren zijn we toe aan een nieuwe stap. Hoe wordt de beweging van vooroplopers in de duurzame landbouw groter? Wat is de rol van de politiek? Wat kan er geoogst worden en hoe zetten we in op nog meer innovaties? Hoe zorgen we ervoor dat financiële, logistieke juridische, logistieke of inkoopsystemen kansen bieden voor nieuwe makers? En – last but not least – hoe maken we duurzaamheid rendabel?

Kom ook en doe mee!

Programma

Locatie: provinciehuis Den Haag
Tijd: 12.00 - 18.00 uur

  • Begin: lunch
    • Plenair programma met keynotes van Derk Loorbach (hoogleraar Socio-Economic Transitions, Erasmus Universiteit) en Christine de Lille (lector Innovation Networks, Haagse Hogeschool) die vooruitblikken op de volgende stap in dit transitieproces.
    • 10 workshops, waarin diverse vragen vanuit verschillende Zuid-Hollandse Proeftuinen worden behandeld met hulp van externe experts. Met onderwerpen als ‘nieuwe financierings- en businessmodellen’, ‘hoe kom ik in het schap?’, ‘eigentijds grondeigendom’, ‘verbreden van je afzetmarkt’, ‘de bodem als verdienmodel’, ‘business met reststromen’, ‘een regionale voedselketen van insecten’ en nog veel meer! Met medewerking van Hilde Engels (De Fruitmotor), Heidi Leenaarts (United Economy), Damaris Matthijssen (Economy Transformers), PJ Beers en Sophie Buchel (DRIFT) en vele anderen.
    • In de wandelgangen een programma waar je de hele middag in en uit kunt lopen. Met o.a. ‘de stoomcabine’, ‘happen met Han (gedeputeerde Han Weber)’, ‘Meet & Greet met lijsttrekkers van de provinciale partijen’, ‘de oplaadpaal’, ‘het waterpark’, de film ‘Koolstofboeren’ en diverse innovaties door studenten van agrarische opleidingen.
    • Einde: borrel met lekkere happen