Crezéepolder in uitvoeringDe Crezéepolder is in 2017 geopend en ligt op een steenworp afstand van woonwijken van Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. De bewoners van deze wijken lopen uit hun wijk zo de natuur in. Crezéepolder is een waterrijk natuurgebied. Door de terugkeer van eb en vloed in het gebied zijn bijzondere planten en dieren, die door de aanleg van de Deltawerken uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen, teruggekeerd.

U wandelt door een afwisselend landschap van riet, biezen en wilgenbos op de drempel van omliggende woonwijken. Tijdens uw wandeling over verharde en onverharde paden, komt u langs verschillende vogelschermen en kunt u bijzondere vogels als de plevier, de bergeend en de lepelaar ontdekken. Op verschillende punten staan bankjes van waar u een prachtig uitzicht heeft over het gebied. U kunt uw wandelingen moeiteloos uitbreiden door de Ridderkerkse Griend of het recreatiegebied De Gorzen.

Om de veiligheid van het achterland te waarborgen, is er een nieuwe robuuste berm tegen de Oostmolendijk en Kanteldijk aangelegd.

De aannemer onderhoudt de Crezéepolder tot het moment dat de provincie Zuid-Holland een permanente beheerder heeft gevonden.