Zwemseizoen geopend vanaf 1 mei

Gepubliceerd op 26 april 2018Het zwemwaterseizoen gaat op 1 mei weer van start. Op zo’n 100 locaties in Zuid-Holland kan iedereen weer genieten van natuurwater, dat gecontroleerd wordt op veiligheid en kwaliteit.

Zwemwaterlocaties

Zuid-Holland is een waterrijke provincie en biedt meerdere mooie plekken aan zee, plassen of meren waar mensen kunnen zwemmen. De provincie wijst jaarlijks de zwemwaterlocaties in natuurwater aan. Dit zijn de officiële locaties waar regelmatig de kwaliteit en veiligheid wordt beoordeeld tijdens het zwemwaterseizoen (1 mei tot 1 oktober). Bij andere locaties is het zwemmen op eigen risico en soms zelfs verboden, bijvoorbeeld in verband met gevaarlijke stromingen of druk scheepvaartverkeer.

Veiligheid en waterkwaliteit

De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) controleert in opdracht van de provincie natuurwater en zwemlocaties op veiligheid en waterkwaliteit. Bijzondere locaties, zoals de Zandmotor bij de kust van Ter Heijde, worden geïnspecteerd door meerdere partijen die bij kustveiligheid betrokken zijn. Bekijk het filmpje over een inspectie op de Zandmotor.

Actuele informatie op zwemwater.nl

Wilt u actuele informatie over zwemwaterlocaties zelf ontvangen? Download dan de Zwemwaterapp (Android en Apple Store). Check of de zwemlocatie vrij is van bijvoorbeeld blauwalg of botulisme en veilig om te zwemmen. En dan: lekker genieten van een dag vol waterpret.


Volg @zuid_holland op Twitter