Scholieren Hoeksche Waard gaan voor duurzaamheid

Gepubliceerd op 15 maart 2018Leerlingen van de CSG Willem van Oranje uit Oud-Beijerland werken aan duurzaamheid: nu en in de toekomst

In de Rabobank Het Haringvliet in Heinenoord vond het Duurzaamheidscafé 2018 plaats op 6 maart. Leerlingen van CSG Willem van Oranje uit Oud-Beijerland brachten ideeën in over duurzaamheid en gingen hierover in gesprek met bestuurders. De uitkomsten van dit café worden verwerkt in een adviesrapport aan de provincie en de Hoeksche Waard.

De provincie is initiatiefnemer voor het Duurzaamheidscafé 2018. Stichting Milieu Dichterbij uit Barendrecht en het Samenwerkings Orgaan Hoeksche Waard organiseerden het.

Het café was tevens de kick off voor een lesprogramma duurzaamheid op de Willem van Oranje. De leerlingen kiezen uit 10 projecten, waarvan een overheidsinstantie of een lokaal bedrijf opdrachtgever is, om een werkstuk te maken. De provincie ondersteunt, als een van de opdrachtgevers, het project 'circulair hergebruiken van reststromen' op de school zelf.

Aan het werk…

Na vlammende pitches van leerlingen over statiegeldbekers op festivals, inzameling van medisch afval bij apothekers en een hybride bus naar Dordrecht, hielden de aanwezige wethouders Den Boer, Van Leenen, Tanja en Van Noord een korte pitch waarin de leerlingen uitgedaagd werden met hun eigen toekomst aan de slag te gaan.

4000 jaar Hoeksche Waard

De opening van de tentoonstelling 4000 jaar Hoeksche Waard in het Museum Hoeksche Waard is op 16 maart. Directeur Belle van den Berg ontvangt dan van wethouder Gerard den Boer en de leerlingen de duurzaamheidsideeën als 'een venster naar de toekomst’.


Volg @zuid_holland op Twitter