Welkom
Even voorstellen; Noël van Dooren: Provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit 2020-2023.

Eind augustus 2020 fietste ik bij Hekendorp de provincie Zuid-Holland in, vanuit mijn woonplaats Utrecht. In de week die volgde fietst ik kris kras door de provincie en voerde iedere dag twee gesprekken over de opgaven waar we voor staan – ter inspiratie van een werkplan, dat later dit najaar komt.

Iets over mijzelf: ik studeerde in Wageningen en woon in Utrecht met mijn vriendin Sabine. Beide zelfstandig, met al lang voor corona een woon-werkplek. Ik maak naast mijn werk graag muziek, en ben gepassioneerd tuinder. Op een volkstuin, maar sinds kort ook als terreinbeheerder van een halve hectare.

Als landschapsarchitect specialiseerde ik me op waterzaken: dijkversterking, regenwateropvang, rivierverruiming, van strategie tot uitvoering, in dienst van H+N+S en als zelfstandige. Ik ben ook schrijver, docent en onderzoeker. Ik noem Blauwe Kamer, promotie aan de UvA en hoofd Academie van Bouwkunst Amsterdam. De laatste jaren concentreerde ik me op landbouw, voedsel en landschap als lector aan Van Hall Larenstein Velp.

Ik hoop dat we in deze PARK-periode stappen kunnen maken in het complexe geheel van stikstof, bodemdaling, biodiversiteit, duurzame landbouw, korte ketens en andere energiebronnen. In mijn werkplan zal ik dat combineren met heel andere onderwerpen - ik ben altijd voorstander van ‘meerdere pannetjes op het vuur’. Daarover later meer.

Dit jaar is alles anders. Wil je mij een thema, plek of opinie aanreiken, benader me dan via . Ik zet graag mijn fietstocht voort om elkaar ‘in het landschap’ te treffen, of we wisselen online uit. Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking – er is genoeg te doen!