Snelfietsroute F15 IJsselmonde
Header Fietser snelfietsroute

De snelfietsroute F15 IJsselmonde verbindt de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De route bestaat uit 2 met elkaar verbonden delen (corridors) van ongeveer 18 kilometer lang.

De route strekt zich uit van Poortugaal en de Vondelingenweg (ter hoogte van knooppunt Benelux) tot aan de brug over rivier de Noord en veerboothaven Ridderkerk De Schans. Aan de westzijde sluit deze aan op de snelfietsroutes naar de Tweede Maasvlakte en de Groene Kruisweg naar Spijkenisse en Rotterdam. Aan de oostzijde op de veren naar Krimpenerwaard en Alblasserdam en de Beneden Merwederoute.

Werkzaamheden

Er wordt nu gewerkt aan de Verenambachtseweg en de Binnenlandse Baan. Het grootste deel van de werkzaamheden vindt plaats tussen 2018 en 2020.

Alternatief voor autoverkeer A15

De snelfietsroute F15 IJsselmonde biedt de fietser optimaal comfort en veiligheid, waarbij de fietser zoveel mogelijk ongehinderd kan doorrijden. Dit wordt bereikt door bestaande fietspaden te verbeteren en te verbinden. De comfortabele route biedt een alternatief aan automobilisten die nu voor relatief korte ritten van de A15 gebruikmaken.

Betrokken partijen

De provincie Zuid-Holland, de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk en Rotterdam en de Fietsersbond zijn direct bij de voorbereidingen voor en de aanleg van de snelfietsroute betrokken. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en het Rijk dragen via een subsidie bij. De provincie zorgt ervoor dat de werkzaamheden van de diverse betrokken op elkaar zijn afgestemd.