BrexitMet verschillende regionale partners en stakeholders zijn afspraken gemaakt en voorbereidingen getroffen rondom de Brexit. Als provincie zijn wij daarnaast betrokken bij het verkeersmanagement: wij zorgen er samen met andere wegbeheerders voor dat het verkeer vlot en veilig kan doorrijden op de (provinciale) wegen rondom de Nederlandse ferryterminals.

Bereid je goed voor op reizen en transport naar het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk hoort niet meer bij de Europese Unie (EU). Doe je zaken met het Verenigd Koninkrijk of ben je van plan dit te doen? Houd er rekening mee dat je te maken hebt met een land buiten de Europese Unie en met andere wet- en regelgeving.

Extra (tijdelijke) vrachtwagenparkeerplaatsen in Zuid-Holland

Vrachtwagenchauffeurs die, op weg naar het Verenigd Koninkrijk, hun papieren nog niet op orde hebben, kunnen na de Brexit terecht op (vooralsnog tijdelijke) bufferparkeerlocaties. Deze locaties zijn speciaal ingericht om oponthoud op of bij de Nederlandse ferryterminals te voorkomen.

Alle tijdelijke parkeerlocaties worden 24/7 beveiligd en zijn voorzien van toegangscontrole, verlichting, sanitaire voorzieningen en catering. De RIVM-richtlijnen om het coronavirus tegen te gaan, gelden hier ook. De eerste 24 uur zijn gratis, daarna kunnen vrachtwagenchauffeurs terecht op commerciële truckparkings of gaan ze terug naar de plaats van herkomst.

Meer informatie

Meer informatie over de regels rondom Brexit vind je op:
- rijksoverheid.nl/onderwerpen/brexit
- brexitloket.nl/
- getreadyforbrexit.eu/

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden ondernemers praktische tips op de website hulpbijbrexit.nl/.