Succesvolle Buurtbuzz
De basis voor deze buurtbuslijnen is gelegd door de buurtbusvereniging de Linge, die vanaf 9 december 2018 de lijnen met vrijwilligers rijdt.

Het afgelopen jaar zijn er vanuit de regio Giessenburg, Hardinxveld, Schelluinen en Gorinchem nieuwe vrijwilligers gezocht, met als resultaat de start van een eigen buurtbusvereniging.

Inmiddels zijn er al 22 eigen chauffeurs, die worden bijgestaan door enkele  vrijwilligers van de buurtbusverenigingen de Linge en Alblasserwaard.

Oproep vrijwilligers

Vrijwilligers zijn nog steeds nodig. Dus ben je voor minstens 2 uur per week beschikbaar en in het bezit van een geldig B-rijbewijs, meld je aan als chauffeur voor de buurtbus. Het blijft prachtig om zoveel mensen te ontmoeten en hen daar te brengen waar ze anders maar moeilijk kunnen komen. Meer informatie op pagina www.buurtbusdebinnengiessen.nl.

Groei

De lijnen 706 (Gorinchem – Giessenburg) en 707 (Giessenburg – Boven-Hardinxveld) groeien gestaag van ca. 240 reizigers per week begin 2019 naar ruim 320 reizigers eind 2019. Als compliment krijgen de chauffeurs vaak de opmerking dat de buurtbussen punctueel rijden en in een behoefte voorzien.