Vermijd drukte en reis zo veel mogelijk buiten de spits
Vanaf 1 juli mogen reizigers weer alle zitplaatsen in het openbaar vervoer gebruiken. Hierbij wordt reizigers gevraagd om drukte te vermijden en zo veel mogelijk buiten de spits te reizen. Staplaatsen mogen alleen gebruikt worden waar dat is aangegeven.

Volgens het Outbreak Management Team, dat het kabinet adviseert, neemt het besmettingsrisico met deze versoepelingen maar beperkt toe. De versoepeling betekent dat ook studenten en scholieren weer in de spits mogen reizen, maar er komen wel afspraken over lestijden.

Mondkapjes blijven verplicht

Vanaf 1 juli blijft het dragen van een (niet-medisch) mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Reizigers zonder mondkapje kunnen beboet worden met een boete van €95,-.

Fiets in trein weer toegestaan

Vanaf 1 juli mogen reizigers hun fiets weer meenemen in de trein. Reizigers moeten dit wel voor hun reis registreren via de website van de vervoerder. Registreren is niet nodig in de regionale R-net treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Check de reisplanner

Bekijk voor actuele reisinformatie de reisplanner van uw vervoerder of 9292 voordat u van huis gaat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Voor actuele maatregelen van vervoerders verwijzen wij u graag naar de volgende websites: