Meer én tevreden reizigers op R-net lijn Leiden-Leiderdorp
De nieuwe R-net lijn 410 tussen Leiden en Leiderdorp scoort goed bij de reizigers. Zij waarderen de veranderingen en zijn blij met de komst R-net op deze verbinding. De snelheid van de bus en de uitstraling van de nieuwe haltes en bussen scoren hoog. Gemiddeld geven reizigers de lijn een dikke 8. Dat is ook terug te zien in het aantal reizigers, dat groeide met ruim 13%. Floor Vermeulen, gedeputeerde verkeer en vervoer: “Mooi om te zien dat reizigers R-net omarmen en we ook op deze lijn kunnen spreken van het R-net effect!”

Om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken realiseert de provincie Zuid-Holland op steeds meer plaatsen hoogwaardige openbaar vervoerverbindingen (HOV) onder de vlag van R-net. R-net is hét kwaliteitsmerk voor HOV in de Randstad en wordt alleen toegekend aan snelle, frequente en betrouwbare verbindingen. De R-net lijn 410 heeft in december 2017 de Qliner 366 vervangen. Met de introductie van de R-net is de reistijd verkort en vertrekt de eerst bus eerder en eindigt de laatste bus later. Uit diverse onderzoeken onder reizigers komt naar voren dat reizigers R-net lijn 410 herkenbaar, snel, schoon en comfortabel vinden. Ruim 80% van de reizigers ervaart een hogere of veel hogere kwaliteit in vergelijking met een ‘gewone bus’. Reizigers geven wel aan dat de frequentie in de avonduren wat hen betreft omhoog zou mogen. In de periode van januari tot augustus 2018 groeide het aantal met ruim 13% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Een effect dat ook op andere R-net lijnen te zien is.

Snel, frequent en comfortabel

R-netbussen rijden rijden op steeds meer plekken in Zuid-Holland. Sinds 9 december rijden er in de regio Drechtsteden drie nieuwe R-net lijnen. Daarnaast is de succesvolle MerwedeLingelijn, de trein tussen Dordrecht en Geldermalsen, onderdeel van R-net geworden. Wederom een forse uitbreiding van het R-net netwerk dat inmiddels uit meer dan 60 lijnen in de hele Randstad bestaat.

Lees meer over R-net Leiden - Leiderdorp.


Volg @zuid_holland op Twitter