Maatregelen coronavirus openbaar vervoer
Aanpassingen openbaar vervoer

In het openbaar vervoer is het aantal reizigers door de maatregelen rondom het coronavirus met circa 85% afgenomen. Hiernaast hebben vervoerders te maken met meer ziekte onder personeel dan normaal. De vervoerders hebben hierom de ruimte gekregen de dienstregeling terug te brengen tot een passend aanbod, waarbij een basisaanbod van vervoer voorop staat. De uitvoering hiervan is maatwerk.

De  vervoerders in Zuid-Holland rijden veelal met een aangepaste dienstregeling. De provincie heeft aan de vervoerders gevraagd om ervoor te zorgen dat alle belangrijke bestemmingen, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, bedrijven en werklocaties, goed bereikbaar blijven.

Maatregelen

Op dit moment kunnen de vervoerders een netwerk bieden waarbij bijna alle kernen in de provincie een basisontsluiting per openbaar vervoer houden. Hiernaast blijven in de concessies Zuid-Holland Noord en Drechtsteden Molenlanden Gorinchem kleinschalige vervoersoplossingen als de Regiotaxi, Groene Hart Hopper en Bestelbuzz rijden. Bijna iedere reiziger heeft hierdoor de mogelijkheid zich te blijven verplaatsen.

De provincie heeft er bij de vervoerders op aangedrongen maatwerk te bieden voor individuele verplaatsingen die niet meer mogelijk zijn.

Check de reisplanner

Check altijd de reisplanner van uw vervoerder of 9292 voordat u van huis gaat. Veel dienstregelingen lopen momenteel anders dan gebruikelijk.

Instappen via achterdeur

Uit veiligheid voor reizigers en chauffeurs is het verzoek om via de achterdeur in te stappen en daar in te checken. Achterin instappen betekent dat je geen los kaartje kunt kopen bij de buschauffeur, reis daarom met de ov-chipkaart.

Vervoerders