Verbeteren fietsnetwerkenfietsviaduct-header

De provincie wil dat iedereen snel, veilig en makkelijk van A naar B kan fietsen. Dat doen we door bestaande fietspaden goed te onderhouden, waar nodig te verbeteren en door nieuwe fietspaden aan te leggen. Op specifieke trajecten creëren we snelfietsroutes, speciaal ingericht op woon-werkverkeer.

Betere fietsverbindingen zorgen ervoor dat mensen sneller de fiets dan de auto pakken. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid en het milieu, het draagt ook bij aan de bereikbaarheid van de provincie Zuid-Holland.

Op deze pagina vindt u een overzicht van projecten die bijdragen aan het verbeteren van het fietsnetwerk in Zuid-Holland. Deze projecten voert de provincie samen met de gemeenten uit, of zijn tot stand gekomen dankzij een subsidie van de provincie. Heeft u een idee of wilt u een subsidie aanvragen? U vindt alle informatie op de pagina Samen werken aan bereikbaarheid.


Snelfietsroutes in Zuid-Holland

Het aantal fietsers in de provincie neemt toe. Om iedereen vlot en veilig te laten fietsen, verbeteren we aantrekkelijke fietsverbindingen.