Bruggen Aarkanaal
Tussen augustus 2017 en januari  2018 heeft de provincie onderhoud uitgevoerd aan de Aardammerbrug en de Vijfgatenbrug. Door uitloop van de werkzaamheden waren de bruggen vaker afgesloten dan gepland. Er waren meer en langere stremmingen nodig. Dit heeft extra overlast gegeven voor de omgeving. De provincie heeft geprobeerd de overlast te beperken door het instellen van een extra omleidingsroute en door de inzet van verkeersregelaars. Wij danken u voor uw begrip.

Werkzaamheden bruggen 2018

Ook in 2018 wordt aan de bruggen gewerkt. De werkzaamheden aan de Vijfgatenbrug zijn afgerond. Er volgen nog werkzaamheden aan de Papenbrug, Zegerbrug en Kattenbrug.

Papenbrug

Van 19 februari tot en met 7 maart is één van de 2 rijbanen op de Papenbrug afgezet. Van de Papenbrug worden de houten voet- en fietspaden vervangen.  Verkeer wordt met behulp van verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Op 27 februari en van 8 tot en met 11 maart is de Papenbrug volledig afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de Aardamsebrug of de Kattenbrug om het Aarkanaal over te steken en hun route te vervolgen. De omleidingsroute staat met gele borden aangegeven. De wielerronde op 10 maart kan wel van de Papenbrug gebruik maken.

Scheepvaartstremming

De Papenbrug wordt niet bediend voor de scheepvaart van maandag 19 februari 06.00 uur tot maandag 12 maart 2018 06.00 uur. Onderdoorvaart is mogelijk tot maximaal 1.20 m. met uitzondering van 20, 21, 22 en 28 februari en 1 en 2 maart 2018, omdat er een ponton onder de brug ligt.

Zegerbrug

Van maandag 19 maart 06.00 uur tot en met vrijdag 30 maart 16.00 uur wordt aan het aandrijfwerk van de Zegerbrug gewerkt. Scheepvaart kan alleen gebruik maken van de beide onderdoorvaarten van maximaal 250 cm. Wegverkeer ondervindt geen hinder.

Kattenbrug

Het groot onderhoud aan de Kattenbrug zal naar verwachting uitgevoerd worden in mei en juni 2018. Daarvoor zijn verschillende afsluitingen voor wegverkeer en scheepvaart nodig.


Meer informatie

Vaarweg Alphen aan den Rijn - Nieuwveen

Aardammerbrug

Aardammerbrug