Sluis Leidschendam
In het Rijn-Schiekanaal tussen Voorschoten en Den Haag ligt de Sluis Leidschendam. Provincie Zuid-Holland beheert en bedient deze monumentale schutsluis met puntdeuren.

Groot onderhoud

De provincie Zuid-Holland voert in het najaar en de winter van 2018-2019 groot onderhoud uit aan de sluis in Leidschendam. Het groot onderhoud aan de sluis is noodzakelijk voor het vlot en veilig afwikkelen van het (scheepvaart)verkeer.

Er worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de draaipunten van de sluisdeuren en aan het metselwerk en hardsteen van de sluiswanden en sluishoofden.

De brugaandrijvingen en de besturingsinstallatie worden vervangen en de bruggen worden van een nieuwe verflaag voorzien.

Het houten dek van de noordelijke brug wordt vervangen en op de zuidelijke brug wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de kade en het water.

Het groot onderhoud aan de sluis is onderdeel van het groot onderhoud aan 6 bruggen en 1 sluis langs het Rijn-Schiekanaal. Meer informatie over de werkzaamheden, stremmingen en planning verschijnt te zijner tijd op de webpagina Groot onderhoud sluis en bruggen Groot onderhoud sluis en bruggen.

Monumentaal

De negentiende-eeuwse sluis, het sluiswachtershuisje en de ophaalbruggen staan sinds 1998 op de Rijksmonumentenlijst.


Volg VerkeerZH op Twitter