Werkzaamheden Concordiabrug
De provincie Zuid-Holland voert gedurende de maand oktober 2018 groot onderhoud uit aan de Concordiabrug in Gorinchem. Tijdens deze werkzaamheden vervangen we de planken van de brug en brengen we een nieuwe slijtlaag aan. Vervolgens wordt de balans van de brug hersteld. De werkzaamheden hebben gevolgen voor weggebruikers en de scheepvaart.

Wat betekent dit voor weggebruikers?

Tijdens het eerste gedeelte van de werkzaamheden, in de eerste helft van oktober, wordt de rijstrook versmald. Alle weggebruikers kunnen in een gematigd tempo gebruik blijven maken van de brug in beide richtingen. Hierbij worden ze begeleid door verkeersregelaars. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad.

In de tweede fase van de werkzaamheden, vanaf half oktober, wordt de brug afgesloten voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Overig verkeer kan gebruik blijven maken van de brug. Ook voor hulpdiensten blijft de brug toegankelijk.

Wat betekent dit voor de scheepvaart?

Tijdens de gehele duur van de werkzaamheden wordt het scheepsverkeer gestremd. Recreatievaart met een beperkte doorvaarthoogte kan omvaren via De Linge.