Groot onderhoud Ziendebrug en Zwammerdamsebrug
De provincie Zuid-Holland voert in het najaar van 2019 groot onderhoud uit aan de Zwammerdamsebrug over de Oude Rijn en de Ziendebrug over de Ziende in Zwammerdam. Van 1 tot en met 31 oktober 2019 zorgt dit voor grote hinder voor alle verkeer. Het groot onderhoud zorgt ervoor dat de bruggen straks weer toekomstbestendig en veilig zijn.

Werkzaamheden

De bruggen zijn toe aan een onderhoudsbeurt en voldoen niet meer aan de technische eisen van deze tijd. Bij de Zwammerdamsebrug controleren we de motoren en de elektrische installatie. Als het nodig is, herstellen we deze. Ook voeren we bij deze brug reparaties uit aan het beton. Van beide bruggen wordt de brugklep op een ponton naar een binnenlocatie bij de aannemer gevaren. Daar repareert en verft de aannemer de brugkleppen. Na het onderhoud zijn de bruggen voor langere tijd weer toekomstbestendig en veilig.

Wegverkeer

Beide bruggen zijn van 1 oktober tot en met 31 oktober 2019 buiten gebruik voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van een pontje over de Oude Rijn en een noodbrug over de Ziende. Al het andere wegverkeer wordt omgeleid.

Het pontje wordt ingezet op de volgende tijdstippen:

Dag Tijd
Maandag t/m donderdag 06.00 - 22.00 uur
Vrijdag 06.00 - 23.00 uur
Zaterdag 09.00 - 23.30 uur
Zondag 09.00 - 22.00 uur
Feestdagen 09.00 - 23.00 uur

Scheepvaart

Vanwege het uit- en inhijsen van de brugklep is de Zwammerdamsebrug in de eerste en laatste week van de werkzaamheden gestremd voor de scheepvaart. De Ziendebrug is tijdens de hele periode gestremd voor de scheepvaart.