Groot onderhoud Leiderdorpsebrug
De provincie Zuid-Holland voert in opdracht van gemeente Leiderdorp in 2019 en 2020 groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug (ofwel Stierenbrug). De werkzaamheden aan de brug gebeuren in 3 fases. De eerste fase is op 1 september 2019 afgerond. De tweede fase vindt plaats in november 2019 en de derde fase in het eerste kwartaal van 2020.

Werkzaamheden

De eerste fase is succesvol afgerond. In zes weken tijd zijn er diverse reparaties bovenop de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het wegdek op de brug en het toevoegen van extra afsluitbomen.

In de tweede fase wordt de onderkant van de brug geschilderd, daarnaast moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd in de vaarweg.

In de derde fase wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

Tweede fase

De tweede fase start op 11 november tot en met 22 november. In het weekend is de vaarweg beschikbaar onder andere voor de aankomst van Sinterklaas. Tijdens deze werkzaamheden is er een vaarwegstremming omdat er werkzaamheden in het water uitgevoerd moeten worden.

Derde fase

De derde fase vindt plaats in het 1e kwartaal van 2020 en duurt acht weken. In deze periode kan de brug niet bediend worden en moeten er mogelijk enkele dagen wegstremmingen plaatsvinden. Hierover informeren we u te zijner tijd.

Vaarwegstremmingen

Een actueel overzicht van de vaarwegstremmingen bij de Leiderdorpsebrug vindt u op vaarweginformatie.nl.

Groot onderhoud bruggen

Het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is afgestemd met het groot onderhoud aan de Zijlbrug en de Spanjaardsbrug. Op de pagina Groot onderhoud Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Doesmolenbrug is meer te lezen over de andere bruggen.