Groot onderhoud Leiderdorpsebrug
De provincie Zuid-Holland voert in 2019 en 2020 groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug (ofwel Stierenbrug). De start van de werkzaamheden is op 22 juli 2019.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de brug gebeuren in 2 fases. Tijdens de eerste fase worden diverse reparaties bovenop de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het asfalt op de brug, het plaatsen van camera’s voor de bediening en het toevoegen van extra afsluitbomen. Daarnaast wordt het brugwachtershuisje opgeknapt. In de tweede fase wordt de aandrijving van het beweegbare gedeelte hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

Informatieavond

Provincie Zuid-Holland organiseert op woensdagavond 19 juni 2019 een informatieavond over de onderhoudswerkzaamheden. Op deze avond informeren we u over de werkzaamheden, de planning van het project, de hinder voor vaar- en wegverkeer en wat dat betekent voor de bereikbaarheid van Leiden en Leiderdorp. Meer informatie over de tijd en de locatie van de informatieavond is te vinden in het nieuwsbericht ‘Informatieavond werkzaamheden Leiderdorpsebrug’.

Na deze informatieavond plaatsen we ook op deze webpagina uitgebreide informatie over de werkzaamheden en de gevolgen hiervan voor de omgeving.

Groot onderhoud bruggen

Het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is afgestemd met het groot onderhoud aan de Zijlbrug en de Spanjaardsbrug. Op de pagina Groot onderhoud Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Doesmolenbrug is meer te lezen over de andere bruggen.