Groot onderhoud Leiderdorpsebrug
De provincie Zuid-Holland voert in opdracht van gemeente Leiderdorp in 2019 en 2020 groot onderhoud uit aan de Leiderdorpsebrug (ofwel Stierenbrug). De werkzaamheden aan de brug gebeuren in 3 periodes waarvan de eerste 2 inmiddels succesvol zijn afgerond. De laatste periode staat gepland vanaf 23 oktober 2020.

Wat gaat er nog gebeuren?

Knook Staal en Machinebouw voert de laatste werkzaamheden uit waarbij de aandrijving van het beweegbare gedeelte wordt hersteld. Ook wordt ervoor gezorgd dat de brug na de renovatie op afstand bediend kan worden.

De derde periode start op 23 oktober 2020. Van vrijdag 23 oktober tot en met maandag 26 oktober vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats, waarbij er een volledige stremming is voor weg- en vaarwegverkeer. Vervolgens start de aannemer op 23 november met het vervangen van de aandrijving en de technische installatie. Deze werkzaamheden duren ongeveer 10 weken. Tijdens deze weken is er een scheepvaartstremming.

Ook zijn er tijdens het onderhoud 2 weekendafsluitingen, waarbij de brug  volledig gestremd is voor weg- en vaarwegverkeer. Deze weekenden zijn van:

  • vrijdag 29 januari 23.00 uur tot maandag 1 februari 05.00 uur
  • vrijdag 12 februari 23.00 uur tot maandag 15 februari 05.00 uur

Bij nieuwe informatie wordt deze webpagina bijgewerkt. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie over de werkzaamheden, planning en omleidingsroutes.

BouwApp

Actuele informatie over het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is te vinden via de BouwApp. Hierop plaatst de aannemer regelmatig updates over het project. De BouwApp is te downloaden voor Android (Play Store) en Apple (App Store).

Afstemming gemeenten

Het onderhoud aan de Leiderdorpsebrug is in goed overleg met de gemeenten Leiderdorp en Leiden afgestemd.