N207-Noord Vervanging Drechtbrug (update)
De provincie Zuid-Holland is eind 2015 gestart met de vervanging van de brug over de Drecht bij Leimuiden. De nieuwe Drechtbrug is medio april 2017 opengesteld voor het verkeer. De nieuwe bredere brug heeft aan beide zijden busstroken voor de toekomstige R-net bus.

Het vervangen van de Drechtbrug is onderdeel van de maatregelen die de provincie Zuid-Holland aan de N207 uitvoert ter bevordering van de doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid van de regio. Zo worden er extra rijstroken voor de R-net bus aangelegd, die hier vanaf eind 2017 gaat rijden.

Gefaseerde aanpak

Vanaf de start van de werkzaamheden aan de Drechtbrug eind 2015 heeft de weggebruiker beperkt gebruik kunnen maken van de rijstroken. Door de gefaseerde afbraak van de oude en gefaseerde opbouw van de nieuwe brug was het niet nodig de brug volledig af te sluiten voor verkeer en bleef de regio bereikbaar. Nu de Drechtbrug gereed is, worden de werkzaamheden aan de Leidsevaartbrug (Rijnsaterwoude) voorbereid. Vanaf augustus 2017 wordt deze brug vervangen door een bredere brug met rijstroken voor de R-net bus.


Update: 18 april 2017.


Locatie Drechtbrug

Kaart-Drechtbrug

Nieuwsbrieven

Via digitale nieuwsbrieven houdt de provincie u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen van dit project. Heeft u hiervoor belangstelling, dan kunt u zich aanmelden.