N207-Noord busstroken Leimuiden-Alphen aan den Rijn
De werkzaamheden aan de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn zijn gereed. De provincie Zuid-Holland heeft afgelopen jaren gewerkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid en doorstroming in het gebied.

Tussen het kruispunt N207/Kruisweg en de Eisenhowerlaan is de weg verbreed met aanliggende busstroken. Daarnaast is voor verkeer vanuit de richting Alphen aan den Rijn een extra voorsorteerstrook aangelegd voor links afslaand verkeer naar de N446.

Langs beide zijden van de N207 tussen Rijnsaterwoude en Leimuiden heeft de provincie busstroken aangelegd voor de bussen van R-Net. In de toekomst kunnen de busstroken mogelijk worden omgebouwd tot doelgroepenstrook. Dit is een rijstrook die gereserveerd is voor bepaalde doelgroepen, zoals vrachtverkeer. In dat geval zal het autoverkeer hier ook baat bij hebben omdat het vrachtverkeer dan van de rijbaan af gaat. Voor bewoners aan de Kerkweg is een nieuwe verkeerstunnel aangelegd onder de N207 door.

Aan de westzijde van de N207, tussen de aansluiting Herenweg (Rijnsaterwoude) en de rotonde Vriezenweg heeft de provincie een parallelweg aangelegd. Deze is bedoeld voor het doorgaande landbouwverkeer.


Volg VerkeerZH op Twitter