Groot onderhoud N207 bij GoudaHet groot onderhoud aan de N207 bij Gouda is bijna helemaal afgerond. Dit gedeelte van de N207 is voor de komende jaren weer vrij van groot onderhoud.

Laatste werkzaamheden

Aan de kruising tussen de Oost Ringrijk en de nieuwe fietsroute langs de N207, bij de fietsbrug over de ringvaart, worden nog werkzaamheden uitgevoerd. Zo zorgen we dat de Oost Ringdijk de komende jaren netjes blijft aangesloten op de fietsbrug en is er minder onderhoud nodig aan de fietsroute.

Afgeronde werkzaamheden

Van de kruising met Gouwe Park tot en met het sluiseiland is het asfalt vernieuwd. Ter hoogte van Westergouwe ligt nu stil asfalt.

Tussen de Eurotonde (ingang Westergouwe) en het sluiseiland is een nieuwe fietsroute aangelegd. Fietsverkeer heeft nu een eigen, nieuwe fietsbrug over de Ringvaart. Het Zuidplasviaduct is alleen nog toegankelijk voor autoverkeer.

Toekomst

De onderkant van het Zuidplasviaduct wordt extra verstevigd zodat deze nog langer meegaat. Dit gebeurt naar verwachting in 2021.

De provincie onderzoekt momenteel samen met gemeentes en het hoogheemraadschap wat de beste oplossing is om de doorstroming op dit traject te verbeteren. Naar verwachting duurt het nog een aantal jaren voordat de nog te kiezen oplossing wordt uitgevoerd.


Dagelijks Beheer en Onderhoud

Sommige werkzaamheden worden standaard uitgevoerd. Andere werkzaamheden gebeuren alleen als het nodig is. Bekijk wat de provincie allemaal doet op de N-wegen.