N207 Gouda-BoskoopAfbeelding-Hefbrug-N207

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de N207 tussen de rotonde N452 bij Gouda en de tunnel in Boskoop. Het onderhoud start in het najaar van 2020. De provincie gaat de bestaande weg onderhouden. Er worden diverse maatregelen getroffen om de weg veiliger te maken. De kruising met de Brugweg is inmiddels opnieuw ingericht.

Onderhoud aan bestaande weg

De provincie gaat de hoofdrijbaan van de N207 en het naastgelegen fietspad tussen de rotonde N452 en de tunnel Boskoop onderhouden.

De nieuwe planning ziet er naar verwachting als volgt uit:

  • Winter 2020/2021: vervangen oever ter hoogte van de Henegouwerweg.
  • 2021: uitvoer groot onderhoud ter hoogte van Den Ham (tussen de kruising Brugweg Waddinxveen en de tunnel in Boskoop).
  • 2021: uitvoer groot onderhoud ter hoogte van de Henegouwerweg (tussen rotonde N452 en de aansluiting met de Henegouwernesse).

Onderzoek veiligheidsmaatregelen

Voor het onderhoud heeft de provincie onderzocht welke verbeteringen voor de verkeersveiligheid mogelijk en wenselijk zijn. In 2018 zijn er 2 bijeenkomsten georganiseerd. We hebben tijdens deze avonden samen met de aanwonenden langs de N207 tussen Gouda en Boskoop de veiligheidsknelpunten en mogelijke oplossingen in kaart gebracht.

Na verder onderzoek van het ingenieursbureau heeft de provincie besloten welke maatregelen worden uitgevoerd. Een lijst met maatregelen is hieronder te vinden. Elke maatregel is voorzien van een korte toelichting. Ook maatregelen die niet worden uitgevoerd staan vermeld.


Bekijk het eindresultaat

Afbeelding-Recreatiepark-Breedijk

Benieuwd naar hoe de N207 er na het onderhoud uit komt te zien? Via onderstaande link is op 6 verschillende plekken te zien wat er verandert aan de weg.

Meld u hier aan voor updates

Wilt u op de hoogte gehouden worden als er nieuwe informatie op de webpagina verschijnt? Laat dan uw e-mailadres achter.

Dagelijks Beheer en Onderhoud

Sommige werkzaamheden worden standaard uitgevoerd. Andere werkzaamheden gebeuren alleen als het nodig is. Bekijk wat de provincie allemaal doet op de N-wegen.

Contact

Heeft u vragen over het project N207 Gouda Boskoop? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.