N207 Gouda-Boskoop
Afbeelding-Hefbrug-N207

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de N207 tussen de rotonde N452 bij Gouda en de tunnel in Boskoop. Er komen voorlopig geen toegangswegen bij de Henegouwerweg en Den Ham. Wel gaat de provincie de bestaande weg onderhouden. De kruising met de Brugweg is inmiddels opnieuw ingericht.

Onderhoud aan bestaande weg

De provincie gaat de hoofdrijbaan van de N207 en het naastgelegen fietspad tussen de rotonde N452 en de tunnel Boskoop onderhouden. Eerst is onderzocht welke verbeteringen voor de verkeersveiligheid mogelijk en wenselijk zijn. De planning ziet er naar verwachting als volgt uit:

  • Tweede helft 2020: uitvoer groot onderhoud ter hoogte van Den Ham (tussen de kruising Brugweg Waddinxveen en de tunnel in Boskoop).
  • Tweede helft 2020: vervangen oever ter hoogte van de Henegouwerweg.
  • 2021: uitvoer groot onderhoud ter hoogte van de Henegouwerweg.

Onderzoek veiligheidsmaatregelen

Op 25 september en 6 november 2018 organiseerde de provincie bijeenkomsten voor aanwonenden langs de N207 tussen Gouda en Boskoop. Hier zijn veiligheidsknelpunten en mogelijke oplossingen in kaart gebracht. Na verder onderzoek van de ingenieursbureau heeft de provincie besloten welke maatregelen worden uitgevoerd.

Overzicht maatregelen

Een lijst met maatregelen is hieronder te vinden. Elke maatregel is voorzien van een korte toelichting. Ook maatregelen die niet worden uitgevoerd staan vermeld.

Gratis aanmelden sms-alert

U kunt zich aanmelden voor de gratis sms-dienst om sms-berichten met belangrijke informatie over de werkzaamheden te ontvangen. Sms ‘PZH (Provincie Zuid-Holland) N207 AAN’ naar 1008 om u hiervoor aan te melden. U kunt uw vragen mailen naar .


Dagelijks Beheer en Onderhoud

Sommige werkzaamheden worden standaard uitgevoerd. Andere werkzaamheden gebeuren alleen als het nodig is. Bekijk wat de provincie allemaal doet op de N-wegen.

Volg VerkeerZH op Twitter