N207 Gouda-BoskoopDe provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de N207 tussen de rotonde N452 (nabij de A12) en de tunnel in Boskoop. Er worden diverse maatregelen getroffen om de weg veiliger te maken. De kruising met de Brugweg is inmiddels opnieuw ingericht. Ook is de oeververvanging en het onderhoud op de Henegouwerweg tussen Waddinxveen en Gouda afgerond.

Onderhoud aan bestaande weg

De provincie gaat de hoofdrijbaan van de N207 en het naastgelegen fietspad tussen de rotonde N452 en de tunnel Boskoop onderhouden.

De planning ziet er als volgt uit:

  • 4 september tot en met 3 oktober 2021: Groot onderhoud tussen Boskoop en Waddinxveen (tussen de kruising Brugweg Waddinxveen en de tunnel in Boskoop).
  • 29 maart tot en met 14 juli 2021: Oeververvanging ter hoogte van de Henegouwerweg (gereed).
  • 26 juni tot en met 25 juli 2021: Groot onderhoud ter hoogte van de Henegouwerweg (tussen rotonde N452 en de aansluiting met de Henegouwernesse) (gereed).

Werkzaamheden Boskoop-Waddinxveen

De provincie werkt van zaterdag 4 september tot en met zondag 3 oktober  aan de N207 tussen Waddinxveen en Boskoop. Hierdoor is de N207 tussen tankstation TinQ in Waddinxveen en de tunnel in Boskoop vanaf zaterdag 4 september 06.00 uur 4 weken afgesloten. De rest van de N207 blijft open. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de A12, N11, N209 en/of N455. In Waddinxveen en Boskoop kan verkeer ook over de hefbruggen. Fietsers en voetgangers kunnen langs de werkzaamheden.

Vanaf zondag 3 oktober 22.00 uur is de weg weer open voor verkeer. Een uitgebreid overzicht van de omleidingen staat onderaan deze pagina.

Wat gaan we doen?

Tijdens de werkzaamheden maken we de weg op verschillende manieren veiliger:

  • We asfalteren de hoofdrijbaan en het fietspad opnieuw.
  • We vernieuwen de borden langs de N207.
  • Buiten de bebouwde kom plaatsen we een nieuwe houten vangrail.
  • Bij de inrit naar een camping langs de N207 komt het fietspad verder van de hoofdrijbaan af te liggen zodat de inrit veiliger wordt.
  • Bij parallelweg den Ham wordt een (lang) parkeerverbod ingesteld, de maximumsnelheid wordt 30 km/u en in/uitrijden is in de toekomst niet meer vanaf beide kanten mogelijk.
  • De invoegstrook vanuit Boskoop op de N207 wordt duidelijker aangegeven met borden en markering op de weg.

Onderzoek veiligheidsmaatregelen

Voor het onderhoud heeft de provincie onderzocht welke verbeteringen voor de verkeersveiligheid mogelijk en wenselijk zijn. In 2018 zijn er 2 bijeenkomsten georganiseerd. We hebben tijdens deze avonden samen met de aanwonenden langs de N207 tussen Gouda en Boskoop de veiligheidsknelpunten en mogelijke oplossingen in kaart gebracht.

Na verder onderzoek van het ingenieursbureau heeft de provincie besloten welke maatregelen worden uitgevoerd. Een lijst met maatregelen is hieronder te vinden. Elke maatregel is voorzien van een korte toelichting. Ook maatregelen die niet worden uitgevoerd staan vermeld.


Bekijk het eindresultaat

Afbeelding-Recreatiepark-Breedijk

Benieuwd naar hoe de N207 er na het onderhoud uit komt te zien? Via onderstaande link is op 6 verschillende plekken te zien wat er verandert aan de weg.

Dagelijks Beheer en Onderhoud

Sommige werkzaamheden worden standaard uitgevoerd. Andere werkzaamheden gebeuren alleen als het nodig is. Bekijk wat de provincie allemaal doet op de N-wegen.

Contact

Heeft u vragen over het project N207 Gouda Boskoop? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.