N207 Gouda-Boskoop
Afbeelding-Hefbrug-N207

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de N207 tussen de rotonde N452 bij Gouda en de tunnel in Boskoop. Er komen voorlopig geen toegangswegen bij de Henegouwerweg en Den Ham. Wel gaat de provincie de bestaande weg onderhouden. De kruising met de Brugweg is inmiddels opnieuw ingericht.

Onderhoud aan bestaande weg

De provincie gaat de hoofdrijbaan van de N207 en het naastgelegen fietspad tussen de rotonde N452 en de tunnel Boskoop onderhouden. Er wordt onderzocht of er kleine verbeteringen voor de verkeersveiligheid mogelijk zijn en vervolgens wordt de verharding vernieuwd.

Deze werkzaamheden starten op z’n vroegst in 2019. Wanneer meer duidelijk is over de werkzaamheden verschijnt hierover bericht.

Kruising Brugweg

In het voorjaar van 2018 zijn diverse aanpassingen gedaan aan de kruising met de hefbrug om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. De voorsorteerstrook voor het verkeer vanaf Gouda richting de hefbrug is verlengd. Het fietspad is op sommige plekken verbreed en het asfalt is vernieuwd. Daarnaast zijn de afsluitbomen voor de hefbrug verplaatst.

In samenwerking met de gemeente Waddinxveen is ook een nieuwe innovatieve verkeersregelinstallatie geplaatst die beter anticipeert op verschillende verkeerssituaties.

Over een lengte van 1 kilometer zijn de hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad vernieuwd. Er ligt nieuw asfalt en de complete fundering van de weg en het fietspad is vervangen. Hierdoor gaat de weg langer mee en is groot onderhoud aan dit gedeelte voorlopig niet nodig.

Er wordt nog gewerkt aan een voetgangersonderdoorgang onder de Brugweg met een hellingbaan. Deze werkzaamheden leveren geen grote hinder op voor het verkeer. De planning van de werkzaamheden is nog niet bekend. Meer informatie over de werkzaamheden en de planning komen op deze website te staan.

Gratis aanmelden sms-alert

U kunt zich aanmelden voor de gratis sms-dienst om sms-berichten met belangrijke informatie over de werkzaamheden te ontvangen. Sms ‘PZH N207 AAN’ naar 1008 om u hiervoor aan te melden. U kunt uw vragen mailen naar .


Volg VerkeerZH op Twitter