Geluidsschermen N209 - Lansingerland
De provincie Zuid-Holland plaatst geluidsschermen langs de N209 in de gemeente Lansingerland. Het gaat om de volgende locaties:

  • Ter hoogte van Bergschenhoek (westzijde).
  • Ter hoogte van de bebouwde kom van Bleiswijk (oostzijde).
  • Direct ten noorden van de A12, parallel aan de Kruisweg (oostzijde).

Bergschenhoek

Het voorlopig ontwerp voor het geluidsscherm bij Bergschenhoek is klaar. De gemeente Lansingerland heeft dit ontwerp (pdf, 7 MB) de afgelopen periode in samenspraak met direct omwonenden uitgewerkt. Begin 2020 draagt de gemeente het project over aan de provincie Zuid-Holland. De provincie werkt het voorlopig ontwerp in 2020 technisch verder uit tot een definitief ontwerp. Naar verwacht start de uitvoering in 2021.

Bleiswijk

De gemeente Lansingerland werkt aan een ontwerp voor een geluidsscherm bij Bleiswijk. Dat gebeurt in afstemming met direct omwonenden. Wanneer er een goedgekeurd voorlopig ontwerp is, draagt de gemeente het project over aan de provincie Zuid-Holland. De provincie gaat vervolgens aan de slag met de uitvoering.

Kruisweg

Sinds de zomer van 2019 staat er een nieuw geluidsscherm ten noorden van de Zoetermeerselaan. Het bestaande glazen geluidsscherm langs de afrit van de A12 naar de N209 hoogt de provincie Zuid-Holland eind 2019 op. Ook trekken we dit door tot de kruising met de Zoetermeerselaan. Aan de bewonerszijde komt in december 2019 het resterende groen.