N211: Rotonde Zwartendijk/Molenweg3D visualisatie Overzicht rotonde vanuit Naaldwijk 2

De provincie Zuid-Holland bouwt de huidige kruising van de N211 – Zwartendijk/Molenweg in Monster om tot een turborotonde. Dit is een rotonde met 2 rijstroken. De turborotonde verbetert de veiligheid en zorgt dat het verkeer makkelijker kan doorrijden.

De werkzaamheden worden in 2 periodes uitgevoerd.

Werkzaamheden Zwartendijk

De volgende werkzaamheden vinden plaats:

  • Rijbaan N211 tijdelijk verplaatsen richting Molenweg
  • Oude rijbaan verwijderen
  • Kabels en leidingen verleggen aan de kant van de Zwartendijk
  • Halve rotonde aan de kant van de Zwartendijk aanleggen
  • Tijdelijke rijbaan verwijderen
  • Kabels en leidingen verleggen aan de kant van de Molenweg

Werkzaamheden Molenweg

De volgende werkzaamheden vinden plaats:

  • Halve rotonde aan de kant van de Molenweg aanleggen
  • Beide helften van de rotonde op elkaar aansluiten
  • Geluidsscherm plaatsen
  • Groenvoorziening rondom de rotonde inrichten in najaar 2021

Bereikbaarheid van of naar Zwartendijk

Van maandag 12 april 06.00 uur tot vrijdag 14 mei 20.00 uur is de Zwartendijk vanuit één richting geopend. Het verkeer vanuit ’s-Gravenzande kan dan weer rechtsaf slaan de Zwartendijk op. Vanuit de richting Poeldijk is dit niet mogelijk. Verkeer richting de Zwartendijk moet doorrijden over de Emmastraat en via de rotonde bij de Havenstraat keren en terugrijden. De Zwartendijk is voor verkeer vanuit Naaldwijk richting Monster nog afgesloten. Vanwege de beperkte ruimte is er tijdelijk gekozen voor één rijbaan voor autoverkeer en één rijbaan voor fietsers.
De omleiding staat op de afbeelding ‘Omleiding Zwartendijk’.

Bereikbaarheid van of naar Monster

De N211 richting de Molenweg is tot maandag 17 mei 06.00 uur afgesloten. Verkeer richting Monster wordt omgeleid via de Burgemeester Kampschöerstraat en via de Madeweg naar Den Haag. Deze omleiding staat ter plaatse aangegeven met borden. De omleiding staat op de afbeelding ‘omleiding Molenweg’.

Weekendafsluiting 14 tot en met 17 mei

De kruising Zwartendijk-Molenweg is van vrijdag 14 mei 20.00 uur tot en met maandag 17 mei 06.00 uur tijdelijk afgesloten om de turborotonde te realiseren. Vanaf maandag 17 mei 06:00 uur is de rotonde toegankelijk voor alle verkeer. Verkeer rijdt tijdens de weekendafsluiting om via de N213. Fietsers worden buiten het werkvak omgeleid.

Doorgaand verkeer N211

De N211 blijft voor het grootste deel van de tijd toegankelijk. Voor fietsers worden tijdelijke fietspaden langs de werkzaamheden aangelegd.
Tijdens de afsluiting van de N211 gelden omleidingen. Fietsers en brommers kunnen over een tijdelijk fietspad langs het werk. De werkzaamheden zijn ook afgestemd met de hulpdiensten, zoals brandweer een ambulance. Bus 34 rijdt een aangepaste route. Kijk voor vertrek naar de actuele dienstregeling op www.ebs-ov.nl. De omleiding staat op de afbeelding ‘Omleiding N211’.