Monica SimonisOmgevingsmanager Monica Simonis is samen met haar collega Jorn Verwoerd contactpersoon en aanspreekpunt voor bewoners langs de N228 namens aannemer Vermeulen Groep. Monica en Jorn zijn momenteel druk bezig met de gesprekken met individuele bewoners. “We willen graag persoonlijk contact met alle omwonenden langs de N228, zodat hun belangen en wensen zo goed mogelijk worden meegenomen tijdens de komende wegwerkzaamheden”, aldus Monica.

Het project N228 Veiliger is Monica’s eerste project als omgevingsmanager. Voorheen werkte ze 6 jaar als communicatieadviseur bij DCMR Milieudienst Rijnmond en Joulz Energy Solutions. Monica: “Bij Joulz Energy Solutions deed ik een project waarbij ik een ambassadeursprogramma van medewerkers heb opgezet. Het bedrijf ging veranderen en niet iedereen was enthousiast. Ik heb medewerkers gescout als ambassadeur en mee laten denken over de verandering in het bedrijf. Vervolgens legden zij het uit aan andere medewerkers. Het was mooi om te zien dat steeds meer mensen voor die verandering gingen staan. Er ontstond draagvlak.”

Na dit succes begon het bij Monica te kriebelen. “Ik vond zo’n traject heel erg leuk en besloot te solliciteren bij Flux Partners als consultant omgevingsmanagement. Onbewust was ik in mijn eerdere baan al bezig met omgevingsmanagement. Ik besefte dat ik daar energie van krijg en me er meer in wilde verdiepen. Aannemer Vermeulen Groep wilde het omgevingsmanagement professioneel aanpakken en huurt Jorn en mij hiervoor in voor de gehele duur van het project. Het mooiste is dat ik mijn communicatie-achtergrond mee kan nemen in wat ik nu doe. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een bewonersbrief”, vervolgt ze.

Monica en Jorn hebben al heel wat gesprekken gevoerd. “We leggen uit wat er gaat gebeuren en bespreken bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de bewoners op hun erf verwachten in de periode dat we voor de deur aan het werk zijn. Zo krijgen wij een beeld van de hoeveelheid verkeer tijdens de werkzaamheden en kunnen we bepalen of hier maatwerkafspraken nodig zijn. Daarnaast halen we ook wensen op vanuit de bewoners en bedrijven. We krijgen enthousiaste reacties terug op deze gesprekken. Bewoners zijn blij dat we er de tijd voor nemen en dat ze bij vragen ook echt terugkoppeling krijgen. Vanmorgen belde ik een meneer terug met het antwoord op de vragen die hij tijdens het gesprek had gesteld. Hij was helemaal verbaasd dat hij ook daadwerkelijk reactie kreeg. Maar dat is voor ons vanzelfsprekend. U vraagt en wij antwoorden”, zegt Monica lachend.