Wessel JanknegtWessel Janknegt is een bekend gezicht in Stolwijk, Haastrecht en Vlist. Sinds februari 2019 is hij namelijk wijkagent van deze 3 dorpen. Hij is de schakel tussen de wijk en de politieorganisatie en eerste aanspreekpunt voor de bewoners als het gaat om openbare orde en criminaliteit. Wessel: “In 2013 startte ik bij de politie in de noodhulp en racete naar 112 meldingen. Daarna zat ik bij de recherche en werkte aan langdurige onderzoeken. Het waren leuke functies, maar toch miste ik het echte contact met de mensen. Tijdens het gewone politiewerk is daar vaak te weinig tijd voor, omdat je van de ene naar de andere melding moet. Als wijkagent sta ik nog dichter bij de mensen en kan ik echt tijd voor ze maken.”

"Het is erg belangrijk om jongeren al jong bewust te maken van verkeersveiligheid."

Het is geen toeval dat Wessel wijkagent is in deze omgeving. “Ik ben geboren en getogen in Hekendorp en heb daarom een speciale band met dit stukje van de Krimpenerwaard. Ik ken de omgeving, de inwoners en ondernemers goed, ben vaak in de wijk te vinden en spreek bewoners regelmatig. Zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie. Ik heb ook nauw contact met het bewonerscomité N228 Veilig! Laatst belde een van de leden mij, omdat ze een bepaald rijgedrag zag op de weg. Ik vind het geweldig hoe het bewonerscomité, samen met de provincie, de weg veiliger wil maken. De acties die de provincie en het comité op de scholen georganiseerd hebben, waardeer ik ook enorm. Het is erg belangrijk om jongeren al jong bewust te maken van verkeersveiligheid.

"Veiligheid is iets waar we met zijn allen verantwoordelijk voor zijn!"

Toen Wessel zelf op de middelbare school in Gouda zat, vermeed hij met zijn vrienden de N228. “De boerenwegen waren veel rustiger qua verkeer. De paden waren ruimer, waardoor we naast elkaar konden fietsen. Moet je toch via de provinciale weg? Maak jezelf dan goed zichtbaar. Ga er niet vanuit dat je voorrang krijgt. De meeste ongevallen gebeuren dan. Daarnaast zie ik nog steeds veel mensen, zowel jong als oud, bellen en appen op de fiets of achter het stuur. Doe dat echt niet en houd je aandacht bij de weg. Wees je bewust van je gedrag in het verkeer. Ik hoop dat met de weg-aanpassingen de weg veiliger wordt voor alle weggebruikers en dat het veiligheidsgevoel en het leefgenot van de bewoners groter worden. Veiligheid is iets waar we met zijn allen verantwoordelijk voor zijn!”, aldus Wessel.