Yvonne Krosing en Pinar BesliToen Yvonne Krosing, projectassistent N228 Veiliger, voor het eerst over de weg reed, was ze onder de indruk van de mooie landelijke omgeving. “Het was voor mij, iemand die in hartje Den Haag woont, moeilijk voor te stellen dat er zoveel problemen kunnen spelen in landelijk woongebied. Maar toen ik de weg zag, begreep ik het. Ik zag boerderijen met ieder een eigen uitrit, waarvan de bewoners vol gas moeten geven om vanaf hun uitrit de weg op te komen, verkeer dat soms met hoge snelheid voorbij raast, geluidsoverlast van motoren, landbouwvoertuigen, modder op de weg, enz.”, aldus Yvonne.

Mooi om te zien dat iedereen zo zijn best doet om de weg veiliger te maken.

Yvonne werkt al 25 jaar bij de provincie. Niet eerder voelde ze zich zo betrokken. Het is een heel divers projectteam met een omgevingsmanager, communicatiemensen, mensen van het ingenieursbureau, het ROV-ZH, de gemeente en bewoners van het bewonerscomité. Werken in zo’n divers team is nieuw voor mij. Mooi om te zien dat iedereen zo zijn best doet om de weg veiliger te maken. Ook ik kan meedenken, waardoor ik me meer betrokken voel. Bij andere projecten sta ik meer aan de zijlijn.

De taken van Yvonne zijn gericht op het ondersteunen van de projectleider. Ze verzorgt alles rondom overleggen van het projectteam zoals agenda, actielijst en notulen. Maar Yvonne helpt ook mee bij bewonersavonden en het maken van rapportages. En samen met communicatiemedewerker Pinar Besli houdt zij de mailbox van N228 Veiliger bij.

De betrokkenheid van bewoners waardeer ik erg. Zij weten immers het beste wat er speelt op de weg en waar rekening mee gehouden moet worden.

Pinar werkt nu zo’n 2 jaar als communicatiemedewerker. Voor haar is het de eerste provinciale weg waar ze bij betrokken is. Gelukkig doet zij het communicatiewerk niet alleen, maar samen met senior communicatieadviseur Annemieke Krikke. Pinar: “Toen ik begon bij de N228 had ik helemaal niet door hoe bijzonder het is dat bewoners zo betrokken zijn. Maar toen ik ook andere communicatieopdrachten erbij deed begreep ik dat het lang niet altijd zo gaat. De betrokkenheid van bewoners waardeer ik erg. Zij weten immers het beste wat er speelt op de weg en waar rekening mee gehouden moet worden.”

Wat ik het meest bijzondere aan dit project vind is dat er ook aandacht is voor het gedrag van bewoners en weggebruikers.

Pinar regelt onder andere het versturen van bewonersbrieven, organiseert informatiebijeenkomsten en schrijft de interviews voor de nieuwsbrieven. “Interviews schrijven vind ik het leukste om te doen. Luisteren naar de verhalen van verschillende teamleden, bewoners en ondernemers, die ieder op een ander manier betrokken zijn, geeft mij iedere keer een andere kijk op de weg. Wat ik het meest bijzondere aan dit project vind is dat er ook aandacht is voor het gedrag van bewoners en weggebruikers. Zoals bij de verkeerslessen op de Haastrechtse basisscholen en de fietsersactie ‘Zet je licht aan’ van afgelopen najaar. De komende periode gaan we hier nog verder mee aan de slag. Zo blijft het uitdagend en leuk om onderdeel te zijn van het project N228 Veiliger.”