Planning N228 veiligerDe uitvoering van de maatregelen combineren we met regulier groot onderhoud aan de N228. De aannemer voert de werkzaamheden uit tussen maandag 28 juni en begin november 2021.

Fasering

De werkzaamheden zijn verdeeld over 5 deeltrajecten die we van west naar oost aanpakken. De aannemer werkt steeds aan één deeltraject tegelijk. Het overzicht hieronder toont de fasering.

Planning

  • Rotonde Stolwijkersluis – Goverwellesingel: Maandag 28 juni t/m zaterdag 17 juli
  • Goverwellesingel - Hoogstraat West: Maandag 19 juli t/m zaterdag 7 augustus
  • Hoogstraat West - Hoogstraat Oost: Maandag 9 augustus t/m zaterdag 28 augustus
  • Hoogstraat Oost – Hoenkoopserijweg: Maandag 30 augustus t/m zaterdag 18 september
  • Hoenkoopserijweg – provinciegrens: Maandag 20 september t/m zaterdag 6 november

We doen er alles aan om deze planning te halen. Wanneer er vertraging dreigt, dan zet de aannemer een extra ploeg in en/of wordt er langer gewerkt om toch op tijd met het volgende deeltraject te kunnen starten. Desondanks zijn wijzigingen mogelijk.

Bereikbaarheid

De aannemer werkt steeds aan één deeltraject tegelijk. Dit deeltraject is dan afgesloten voor alle autoverkeer, met uitzondering van hulpdiensten en bestemmingsverkeer. Verkeersregelaars begeleiden dit verkeer. Zo kan de aannemer het werk snel, efficiënt en veilig uitvoeren.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is er altijd een veilige route langs de werkzaamheden mogelijk.

Bestemmingsverkeer

Bij bestemmingsverkeer gaat het om bewoners, bedrijven en  organisaties die direct aan de weg gevestigd zijn. Hiermee maakt de aannemer afspraken over toegang tot het deeltraject waar gewerkt wordt voor henzelf en voor en medewerkers, bezoekers en  leveranciers. Hiervoor zetten we onder andere een speciaal vignet in.

Overig autoverkeer

Al het overige autoverkeer leiden we om. De omleidingsroutes verschillen per deeltraject. De routes geven we aan met tekstkarren en gele omleidingsborden. De omleidingsinformatie is ook gemeld bij navigatiesystemen zoals Google Maps, Apple Maps, TomTom, Waze en Flitsmeister.

Werkverkeer

Aan de oostkant van Haastrecht heeft de aannemer een bouwhub, een werkterrein waar de bouwketen staan en waar materialen liggen. Werkbussen en personenauto’s die niet direct in het werkvak nodig zijn, staan bij de bouwhub geparkeerd. Werknemers van de aannemer gaan vanaf daar met de fiets verder.

Syntus buslijnen 106 en 107

Syntus rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route. Actuele informatie hierover is te vinden op https://reizen.keolis.nl/nl/utrecht/meldingen.