Connected Transport Corridor Zuid-HollandConnected Transport Corridors

Transportbedrijven in Zuid-Holland die zich aanmelden voor connected rijden kunnen prioriteit aanvragen bij slimme verkeerslichten (iVRI’s), waardoor ze vaker groen licht krijgen. Dit bespaart tijd, brandstof en CO2. Zo wordt het transport efficiënter en duurzamer. De iVRI’s worden geplaatst op routes met veel vrachtverkeer.

Hoe werkt connected rijden?

De vrachtwagens van de deelnemende vervoerders zijn voorzien van connected technologie en software om communicatie met de iVRI’s mogelijk te maken. Vrachtwagenchauffeurs kunnen prioriteit aanvragen via hun boordcomputer of app (op telefoon) en de iVRI detecteert vervolgens de naderende vrachtwagen en kan prioriteit geven.

Voordelen

  • Betere doorstroming
  • Besparing brandstof (minder vaak stoppen en optrekken)
  • Vermindering CO2-uitstoot
  • Op maat gemaakte verkeersinformatie (o.a. over maximumsnelheid, wegwerkzaamheden, files en ongevallen)
  • Beter anticiperen door ‘time to green’: zolang duurt het tot het verkeerslicht groen wordt.

Planning

Bij 31 slimme verkeerslichten (iVRI’s) in het Westland kunnen deelnemende transporteurs inmiddels prioriteit aanvragen. De verkeerslichten staan op N-wegen met veel vrachtverkeer: N211, N222, N223, N465, N213 en N470.

In het najaar van 2021 komen er in het Westland nog 9 iVRI’s bij op de N209.

Contact en aanmelden

Wilt u meedenken of heeft u nog vragen over de connected transport corridor Zuid-Holland? Mail Diederik Dijkema, projectleider:

U kunt zich ook direct aanmelden voor connected rijden. Mail of bel Michel Oldenburg, Logistiek Makelaar Bereikbaar Haaglanden & Rijnland:

Tel. 06-24906738

Connected Transport Corridors

De Connected Transport Corridor Zuid-Holland is onderdeel van het landelijk programma Connected Transport Corridors. Lees meer op de website www.connectedtransportcorridors.nl.

Onze partners: Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Bereikbaar Haaglanden & Rijnland, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW West, andere overheden, transportsector en leveranciers.


Kaart routes en verkeerslichten

Op het kaartje ziet u de logistieke routes waar de slimme verkeerslichten staan of worden geplaatst binnen de provincie en in Nederland.

Interview eerste transporteur die connected rijdt

Connected transport interview

Kees Dobbe van Fa. J. Dobbe & Zn. is een van de eerste transporteurs die connected rijdt. De provincie is met hem in gesprek gegaan.

Video Connected Transport Corridor

Wat levert Connected Transport Corridor op? Bekijk de video!

Boordcomputer

Vrachtwagenchauffeurs kunnen groen licht aanvragen via hun boordcomputer of app (op telefoon).

Foto door: Paul Voorham