Moordrechtboog
De Moordrechtboog is een nieuwe provinciale weg. De weg loopt tussen de A12 bij Waddinxveen en de nieuwe aansluiting op de A20 bij Moordrecht.

De weg wordt ingericht met 2 x 2 rijstroken. De maximumsnelheid is 80 km per uur.

Met de aanleg van de Moordrechtboog versterkt de provincie het wegennetwerk in de regio. De aanpak zorgt voor een hogere capaciteit op de provinciale wegen. Bovendien verbetert de bereikbaarheid van de regio en neemt de verkeersveiligheid rondom Gouda toe.

De Moordrechtboog ontlast de Zuidplasweg/N219 en de huidige N456. De weg biedt een betere ontsluiting van Gouda-West.

We leggen hiervoor aan:

  • onderdoorgang A12
  • tunnel Zuidelijke Dwarsweg
  • spoorviaduct traject Gouda - Den Haag

Sneller bereikbaar

De Moordrechtboog doorkruist in de gemeente Zuidplas de Zuidelijke Dwarsweg. Beide delen van de Zuidelijke Dwarsweg worden met een onderdoorgang onder de Moordrechtboog met elkaar verbonden. De Moordrechtboog kruist de A12 onderlangs en sluit daarna met een nieuwe aansluiting aan op de A12. Vanuit Gouda-West is de A12 straks sneller te bereiken. De Bredeweg/Middelweg wordt in de toekomst ingericht als een erftoegangsweg, waar de maximumsnelheid 60 km/uur bedraagt.

Verleggen afslag Moordrecht A20

Rijkswaterstaat heeft  de aansluiting N456/A20 bij Moordrecht verlegd. Dit project is afgerond in het voorjaar van 2016 en in samenwerking met de provincie Zuid-Holland, gemeente Zuidplas en Pro-rail uitgevoerd. Dit project sluit aan op de plannen voor de Moordrechtboog.

Naast het verleggen van de afslag, verlegt RWS ook de provinciale weg N456 en een viaduct over het spoor. Voor fietsers en lokaal autoverkeer wordt een tunnel onder het spoor gebouwd. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de webpagina van Rijkswaterstaat.

Planning werkzaamheden
Wat Wanneer
Inklinken grond voor de weg tot medio 2016
Afbouwen weg tot medio 2016
Onderdoorgang A12 medio 2016 gereed
Tunnel Zuidelijke Dwarsweg medio 2016 gereed
Spoorviaduct  Gouda - Den Haag medio 2016 gereed
Oplevering Moordrechtboog eind 2016