A4 Delft - Schiedam
Rijksweg A4 loopt vanaf Amsterdam via Leiden, Den Haag en Rotterdam richting België. Het is een belangrijke verkeerscorridor in de Randstad tussen Amsterdam en Antwerpen.

Net als de ontbrekende schakel tussen Spijkenisse en Klaaswaal (A4 Zuid) is de verbinding tussen Den Haag en Rotterdam onderbroken. Met de 7 km lange A4 Delft-Schiedam wordt dit opgelost. De A4 Delft-Schiedam zorgt onder meer voor:

  • Een betere bereikbaarheid tussen Rotterdam en Den Haag.
  • Minder drukte op het wegennet van Delft, Midden-Delfland, Lansingerland en het Westland (A13).

Het plan voor de realisatie van de A4 Delft-Schiedam kent een lange voorgeschiedenis en heeft uiteindelijk geleid tot het programma IODS.

Om aantasting van Midden-Delfland zoveel mogelijk te voorkomen, wordt de A4 Delft-Schiedam zorgvuldig ingepast. Dit inpassen gebeurt door onder meer een gedeeltelijk verdiepte ligging en een landtunnel in het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen.

Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor realisatie van de A4 Delft-Schiedam.


TV-serie Alles op 1 A4

Vanaf woensdag 11 november elke week te zien bij Omroep West (17.00 uur) en RTV Rijnmond (17.30 uur) de 10-delige serie ‘Alles op 1 A4’. Een serie waarin de makers op speurtocht gaan langs de snelweg A4, vanaf de Oude Rijn bij Leiden tot aan de plek waar de A4 de provincie Zuid-Holland verlaat. Bekijk de promotievideo.

Volg VerkeerZH op Twitter