Kom naar de kijkmiddag van het nieuwe poldergemaal in de Oostvlietpolder

Gepubliceerd op 8 augustus 2017De provincie Zuid-Holland organiseert samen met het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden een kijkmiddag bij het nieuwe poldergemaal in de Oostvlietpolder. Op zaterdag 26 augustus bent u van harte welkom om te komen kijken en te horen hoe het poldergemaal werkt.

Tijdens de kijkmiddag kunt u meer te weten komen over de werking van het gemaal, de functie van een poldergemaal binnen het watersysteem en de archeologische vondsten die hier opgegraven zijn. Na de kijkmiddag is het gemaal alleen nog toegankelijk voor onderhoudswerkzaamheden.

Wanneer: zaterdag 26 augustus 2017 van 12:00 tot 16:00 uur

Waar:       Vlietweg 66N, Leiden

Kom met de fiets!

Op zaterdag 26 augustus vinden ook de Leidse Hooidagen plaats, de Vlietweg is die dag vanaf Brasserie Cronesteyn afgesloten voor autoverkeer. U kunt het beste met de fiets komen kijken. Als u met de auto komt volg dan het parkeeradvies van de Leidse Hooidagen.

Nieuw poldergemaal

Het nieuwe poldergemaal vervangt het gemaal Hofpolder, dat op het toekomstig tracé van de RijnlandRoute staat. Het gemaal is gebouwd in opdracht van de provincie Zuid-Holland in samenwerking met het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden. Het hoogheemraadschap van Rijnland neemt het nieuwe gemaal in beheer.

RijnlandRoute

De RijnlandRoute is een nieuwe weg van Katwijk - via de A44 - naar de A4 bij Leiden. De weg lost huidige knelpunten op en draagt bij aan een betere doorstroming in de regio Holland Rijnland, met name rondom Leiden en Katwijk.


Volg @zuid_holland op Twitter