Informatiecentrum RijnlandRoute
Het informatiecentrum van de RijnlandRoute is dé plek waar alle informatie over het project samenkomt. Hier kunt u zien en beleven wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de RijnlandRoute, hoe de weg er straks uitziet, en over bouwmethoden en techniek. Daarnaast vindt u er informatie over innovatie, veiligheid, inpassing in de omgeving en natuur en archeologie.

Het informatiecentrum staat naast de startschacht van de tunnel. Vanaf medio 2019 start de tunnelboormachine met het boren van de circa 2,5 kilometer lange wegtunnel. Naast het informatiecentrum staat ook een uitkijkpunt waar u zo in de startschacht kunt kijken. Het uitkijkpunt naast het informatiecentrum kan afgesloten of verplaatst worden als de werkzaamheden aan de startschacht van de tunnel daarom vragen. Indien u vooraf wilt weten of het uitkijkpunt toegankelijk is, neem dan contact op met het informatiecentrum. Tijdens de openingstijden van het informatiecentrum zijn onze medewerkers aanwezig die uw vragen graag beantwoorden.

Zomervakantie

Het informatiecentrum is gesloten van zaterdag 3 t/m vrijdag 16 augustus 2019. De rest van de zomervakantie bent u van harte welkom. U heeft dan bij mooi weer een prachtig uitzicht op het de aan- en afvoer van de spullen voor het tunnelboren vanaf de uitkijktoren. Verder geven we graag uitleg over het boorproces. Ook organiseren we ook voor kinderen leuke activiteiten. Er zijn proefjes en er is een quiz te maken. U kunt interessante films zien over tunnelboren en er is een mooie tentoonstelling.

Openingstijden en contactgegevens

U bent van harte welkom in het informatiecentrum op:

 • Woensdag van 11.00 tot 15.00 uur.
 • Vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur.
 • Zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Groepsontvangsten

Groepsontvangsten en rondleidingen aan groepen kunnen tijdens de openingstijden en op dinsdagen of donderdagen geboekt worden. Op maandagen zijn wij gesloten. Wilt u met een groep langskomen in het informatiecentrum? Mailt u dan uw aanvraag naar  en geef daarbij aan:

 • Naam, adres en telefoonnummer van de contactpersoon.
 • Naam van uw bedrijf/school/vereniging/organisatie, aantal personen, dag en tijdstip.
 • Wat uw verwachtingen zijn. Heeft u specifieke vragen? Zijn er onderwerpen waarover u graag meer wilt weten? Waar mogelijk wordt het standaardprogramma hierop aangepast.

Standaardprogramma (duur 1 tot 1,5 uur):

 • Algemene presentatie over de RijnlandRoute.
 • Toelichting op alles wat in het informatiecentrum te zien is.
 • Bezoek aan het uitkijkpunt bij de startschacht.
 • Tijd om rond te kijken en vragen te stellen.

Locatie

U vindt het informatiecentrum in de Oostvlietpolder, nabij recreatiegebied Vlietland, aan de Rietpolderweg. Het informatiecentrum is zowel per fiets als met de auto goed te bereiken. De route naar het informatiecentrum is met witte bordjes aangegeven. Via Google Maps kunt u navigeren; zoekt u op “informatiecentrum RijnlandRoute”.

Contactgegevens

Het informatiecentrum RijnlandRoute is telefonisch en per mail bereikbaar:
Telefoon (tijdens openingstijden): 070-4417733.
Mail: .

Routebeschrijving per fiets

 • Als je uit de richting Leiden komt: fiets je langs de Vliet via fietsknooppunten 03 (Vlietweg) en 91 (Spekpolderweg) naar 92 (Zwetpad/ Rietpolderweg) in recreatiegebied Vlietland.
 • Als je uit de richting Zoeterwoude komt: vanaf TOP Zoeterwoude/ La Place is het fietsknooppunt 51 naar 8 en vice versa afgesloten. Volg fietsknooppunten 50 – 72 – 9 – 03 en blijf de Vlietweg volgen richting Vlietland. Bij knooppunt 91 (Spekpolderweg) sla je rechtsaf naar knooppunt 92 (Zwetpad/ Rietpolderweg)
 • Als je uit de richting Voorschoten komt: neem vanaf fietsknooppunt 91 (kruispunt Nicolaas Maeskade/ Frans Halsplantsoen) de fietsbrug over de Vliet en sla op kruispunt Spekpolderweg/ Zwetpad rechtsaf en fiets naar knooppunt 92 (Zwetpad/ Rietpolderweg).
 • Als je uit de richting Leidschendam komt: fiets langs de Vliet via de Oostvlietweg via fietsknooppunten 79 - 81 – 94 naar knooppunt 92 (kruising Rietpolderweg).

Vervolg route per fiets (alle richtingen):

 • Sla linksaf op de Rietpolderweg (of rechtdoor als je vanuit Leidschendam komt). Fiets een klein stukje rechtdoor tot de bocht in de weg waar je een bord met de I van informatiecentrum ziet. De ingang van het bouwterrein is bij B (kaart). Rijd hier het terrein op en het informatiecentrum met een parkeerterrein zie je aan je rechterhand. Links zie je de bouwkeet van Comol5.
 • Kaart: het informatiecentrum bevindt zich bij de paarse ster, ten westen van de A4 ter hoogte van het toekomstige knooppunt Hofvliet en naast de startschacht (tunnel) van de toekomstige N434.

Routebeschrijving per auto

 • A4 uit de richting Amsterdam: neem afslag 7 Zoeterwoude-Dorp. Houd de rechterrijbaan aan, sla bij de t-splitsing linksaf (richting Vlietland).
 • A4 uit de richting Den Haag: neem afslag 7 Zoeterwoude-Dorp. Ga aan het einde van de afrit bij de stoplichten links over het viaduct, daarna direct bij het eerste stoplicht linksaf (richting Vlietland).

Vervolg route per auto:

 • Je rijdt nu op de Hofvlietweg en gaat rechtdoor (parallel aan A4) tot aan de Rietpolderweg. Bij de t-splitsing sla je rechtsaf.
 • De ingang van het bouwterrein is bij B (kaart). Na het ‘bosje’ rijd je het terrein op en is het informatiecentrum met een parkeerterrein aan je rechterhand. Links zie je de bouwkeet van Comol5.
 • Kaart: het informatiecentrum bevindt zich bij de paarse ster, ten westen van de A4 ter hoogte van het toekomstige knooppunt Hofvliet en naast de startschacht (tunnel) van de toekomstige N434.

Kaart RijnlandRoute

Het informatiecentrum bevindt zich bij de paarse ster, ten westen van de A4 ter hoogte van het toekomstige knooppunt Hofvliet en naast de startschacht (tunnel) van de toekomstige N434.