Subsidieregeling voor publieksbereik archeologie Zuid-Holland werd tot en met 2021 opengesteld.
Het doel van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland was om het draagvlak voor de archeologie onder de inwoners van Zuid-Holland te vergroten door subsidie te verstrekken voor archeologische publieksactiviteiten.
De Subsidieregeling voor publiekbereik archeologie Zuid-Holland wordt in 2022 niet verlengd.
Van 2016 tot en met 2021 zijn er veel publieksgerichte archeologische activiteiten totstandgekomen, mede dankzij subsidie van de provincie Zuid-Holland en de inzet van vele initiafnemers en vrijwilligers. Zo kon door de jaren heen, en nog steeds, op interactieve en vaak originele wijze kennis gemaakt worden met het verborgen verleden onder onze voeten.
De provincie beraadt zich momenteel op een andere manier waarop wij het publieksbereik van archeologie kunnen gaan ondersteunen in de toekomst. Houd u daarvoor onze social media in de gaten.
Voorwaarden
Op grond van de subsidieregeling publieksbereik archeologie 2020 Zuid-Holland kan subsidie uitsluitend worden verstrekt indien wordt voldaan aan de volgende vereisten:
- de thematiek van de activiteiten sluit aan bij in elk geval één van de prioritaire thema’s uit de Provinciale Onderzoeksagenda Archeologie Zuid-Holland (POA), te weten:
- thema: strijd tegen en leven met het water
- thema: overgangsfasen in de bewoningsgeschiedenis
- thema: leven en wonen rond de Limes
- thema: Holland, ontstaan en vorming van het graafschap
- thema: stad en platteland in de vroegmoderne tijd
- thema: de Tweede Wereldoorlog (aanvullend op POA)
- er wordt aandacht besteed aan de bekendmaking van de activiteit in de media.
Subsidie kan uitsluitend worden verstrekt aan gemeenten, musea, oudheidkamers, historische verenigingen en bibliotheken in Zuid-Holland, universiteiten, archeologische bureaus, archeologen en historici.
De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van €20.000. De maximale looptijd is 2 jaar nadat wij een besluit tot subsidieverstrekking hebben verzonden.
Aanpak
Meer informatie over de procedure rond aanvraag, (tussentijdse) verantwoording, meldingsplicht en vaststelling van subsidies vindt u onder Subsidiestelsel. Naast de regels van de specifieke regeling, zijn op subsidieverstrekkingen ook de regels van de Algemene subsidieverordening van toepassing.
U kunt per post een subsidieaanvraag indienen. Voor het indienen van een aanvraag gebruikt u het Aanvraagformulier publieksbereik archeologie Zuid-Holland.
Voor het opstellen van het projectplan dient u gebruik te maken van het format Projectplan publieksbereik archeologie Zuid-Holland. Voor het opstellen van de projectbegroting dient u gebruik te maken van het format Begroting publieksbereik archeologie Zuid-Holland. Wij verzoeken u de formats zo volledig mogelijk in te vullen en toe te lichten waar nodig.
Contact
Met vragen kunt u terecht bij het Contact Centrum, via:
- zuidholland@pzh.nl
- 0704416622
Termijn
Aanvragen kunnen op het moment niet worden ingediend.
Bezwaar en beroep
Naast de regels van de specifieke regeling, zijn op subsidieverstrekkingen ook de regels van de Algemene subsidieverordening van toepassing.
Als u het niet eens bent met het besluit op uw aanvraag kunt u binnen 6 weken bezwaar maken tegen het besluit over uw aanvraag. Kijk voor meer informatie op de webpagina Bezwaar tegen beslissing provincie.
Wet- en regelgeving
- Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013
- Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland