Commissaris Jaap Smit over Zuid-Hollandse wateren - Reacties

Gepubliceerd op 25 augustus 2017Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit maakte deze week een vaartocht door Zuid-Holland. Onderweg werd hij vergezeld door burgemeesters van verschillende gemeenten.

Vorig jaar maakte de commissaris eind augustus ook een vaartocht door de provincie. “Dat is uitstekend bevallen en daarom had ik nu opnieuw burgemeesters uitgenodigd met me mee te gaan. We hebben met elkaar gesproken over ontwikkelingen in het openbaar bestuur en over projecten die zich op of rond het water afspelen. Zo hebben we een mooie start van een nieuw politiek jaar gemaakt en met elkaar ervaren hoe prachtig de provincie is vanaf het water.”

Maandag 21 augustus ging de tocht van Warmond over de Kagerplassen en de Braassemermeer terug naar Warmond. Aan boord waren Liesbeth Bloemen (Zoeterwoude), Laila Driessen (Leiderdorp), Henri Lenferink (Leiden), Cornelis Visser (Katwijk) en Elco Brinkman. Dinsdag voer Smit met Lies Spruijt (Lisse), Arie van Erk (Hillegom), Jan Rijpstra (Noordwijk) en Gerrit Goedhart (Noordwijkerhout) van Warmond naar Waddinxveen.

Waterrecreatie en erfgoed

De tocht ging woensdag van Gouda naar Rotterdam-Delfshaven met Milo Schoenmaker (Gouda), Bert Cremers (Waddinxveen), Peter Oskam (Capelle aan den IJssel), Martijn Vroom (Krimpen aan den IJssel) en Gert-Jan Kats (Zuidplas) aan boord. Na afloop sprak de commissaris met de denktank van SWARE, een Europees programma dat zich richt op het economisch recreatief en duurzaam benutten van cultuur en natuur erfgoed op en langs binnenlandse vaarwateren.

In Zuid-Holland is er speciale aandacht voor het optimaal benutten van het economisch potentieel van het Rijn-Schiekanaal en de direct daarop aangesloten wateren. Het gesprek met vertegenwoordigers van gemeenten, het ministerie van IenM, Vereniging Regio Water en het Hoogheemraadschap Rijnland vond plaats in stadsbrouwerij De Pelgrim in Rotterdam.

Donderdag, ten slotte, voer de commissaris met Marja van Bijsterveldt (Delft), Cor Lamers (Schiedam), Edo Haan (Maassluis), Klaas Tigelaar (Leidschendam-Voorburg), Michel Bezuijen (Rijswijk), Arnoud Rodenburg (Midden-Delfland) en Bram van Hemmen (Sliedrecht) van Rotterdam-Delfshaven naar Warmond.


Volg @zuid_holland op Twitter