Beter worden in het groen
Han Weber overhandigde de initiatiefnemers van het Programma ‘Natuur- en gezondheid Den Haag’ een subsidie van bijna 2 ton. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Dunea, IVN, Florence, Florein en MPPG Parnassiagroep hebben een gezamenlijk activiteitenprogramma gericht op groen en gezondheid opgesteld.

Voorbeelden van het programma zijn: de ‘Dag van de Zandmotor voor ouderen’, de ‘Haagse Wandelmaand voor werknemers’, ‘Biowalking voor diabetespatienten’, ‘Wandelfit’ voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren, het realiseren van een nieuwe wandelkaart voor Ockenburgh en Solleveld en bijdragen van vrijwilligers aan het groenonderhoud in natuurgebieden. De natuur is een aantrekkelijke omgeving om in te bewegen of te ontspannen. De laatste jaren blijkt uit steeds meer onderzoek dat er een positief verband bestaat tussen natuur en gezondheid.

De provincie Zuid-Holland streeft naar meer bezoekers die de Zuid-Hollandse groengebieden beleven. Han Weber:  “Zo zorgen we ervoor dat de natuur meer van de mensen is en dat de positieve invloed die de natuur te bieden heeft beter benut wordt.”