(On)begrensde technologie – maatschappelijke invloed van nieuwe technologie (MINT)
Binnenstad-Conglomeraten

De kranten staan vol van de technologische vernieuwingen zoals 3D-printers, Internet der Dingen en robotisering. Zowel kansen en zorgen, o.a. voor werkgelegenheid en privacy, worden breed uitgemeten. In 2016 hebben we onderzoek gedaan naar de maatschappelijke invloed van nieuwe technologie (MINT) in Zuid-Holland. Centraal stond een scenariostudie, uitgevoerd in co-productie met DRIFT (Erasmus Universiteit). Het onderzoek is begin 2017 afgerond met het boek (On)begrensde Technologie.

In ‘(On)begrensde Technologie’ schetsen we 4 toekomstbeelden: de Eilandenwereld, de Conglomeratenwereld, de Grenze(n)loze wereld en de Bottom-up-wereld. Leven we steeds meer in een open of in een gesloten wereld? En is deze wereld mondiaal georganiseerd en gedreven of spelen lokale spelers en identiteit een grote rol? Rondom deze scenariostudie zijn essays geschreven en evenementen georganiseerd en hebben we samengewerkt met kunstenaars.


TOP Delft

Header-TOPDelft

Vanuit MINT sponsorden wij het themajaar 2016 over robotisering van TOP Delft.

RE_INVENT 2016

Product-ChallengeJongManagement1

In november 2016 organiseerden we tijdens het RE_INVENT-evenement samen met Jong Management een brainstormsessie voor nieuwe ondernemers.