Stagiair Trends, Onderzoek & Debat
De provincie zoekt een stagiair Trends, Onderzoek & Debat.

  • Standplaats: Den Haag
  • Duur:  4-6 maanden vanaf januari 2019
  • Opleiding: WO bachelor of HBO afstudeerder (bijv. Sociale Geografie, Politicologie,  Bestuurskunde, Geschiedenis of  vergelijkbare studies)

De samenleving verandert in een hoog tempo. Nieuwe technologieën, demografische verschuivingen, sociaal-culturele veranderingen, geopolitieke spanningen en economische innovatie stellen nieuwe eisen aan de rol van de provincie. Om hier adequaat op in te spelen wil de provincie Zuid-Holland haar antenne- en signaleringsfunctie versterken. Zo krijgen we zicht op de opgaven van morgen en overmorgen. De provincie gebruikt diverse instrumenten om deze antennefunctie uit te voeren, zoals de ToekomstAgenda, de Staat van Zuid-Holland en het Team Trends.

Met de ToekomstAgenda zet de provincie, samen met kennis- en onderzoeksinstellingen, langetermijnonderzoeken en verkenningen uit. De Staat van Zuid-Holland is het digitale fact & figures portaal van de provincie Zuid-Holland met een schat aan cijfers en kaarten. Teams Trends zorgt voor het signaleren en incorporeren van trends in de organisatie. Het TrendSignaal is hiervoor één van de middelen. De complexe opgaven pakken we altijd samen op, onder andere door het gesprek aan te gaan met onze partners via het ontmoetingsplatform PLEIN1. Zo zijn er bijeenkomsten over participatie, circulaire economie en metabolisme en ondergrondse infrastructuur. Deze kennis helpt de provinciale organisatie om richting en koers te bepalen bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken.

We zoeken een veelzijdige stagiair voor een periode van 4 tot 6 maanden vanaf januari 2019. Wil jij meedenken en -werken aan de toekomst van Zuid-Holland? Dan is deze stage echt iets voor jou. Je wordt volwaardig lid van de teams die werken aan de toekomst van Zuid-Holland. We bieden jou een brede blik over de verschillende thema’s van de provincie en hoe wij als organisatie in de maatschappij staan.

Wat zoeken wij:

  • Proactieve denken en doener;
  • Communicatief vaardig, ook voor een groep;
  • Snel kunnen schakelen tussen verschillende thema’s;
  • Minimaal 24 uur per week beschikbaar.

Lijkt jou dit wat? Neem dan contact met ons op. Ook als je pas later (3e en 4e kwartaal 2019) beschikbaar bent zijn we benieuwd naar jouw motivatie.

Eric Terlien
06-42701958

Alma Balesic
06-40223804