Vacature stagiair Trends Onderzoek & Debat
  • Standplaats: Den Haag
  • Duur: 4 – 6 maanden vanaf september 2018
  • Opleiding: WO (bijv. Sociale Geografie, Politicologie, Bestuurskunde, Geschiedenis) of vergelijkbare HBO-studies als afstudeerder

De samenleving verandert in een hoog tempo. Zo komen nieuwe technologieën beschikbaar, leiden migratiestromen tot sociaal-culturele veranderingen en verandert de rol van de provincie. Wij werken samen met partners aan maatschappelijke opgaven in een dynamisch krachtenveld. Om snel en effectief in te kunnen spelen op de opgaven van morgen en overmorgen, zoals energietransitie, nieuwe economie en mobiliteit van de toekomst. Om voorop te lopen op deze thema’s wil de provincie haar antenne- en signaleringsfunctie versterken en verder professionaliseren. De provincie heeft diverse instrumenten tot haar beschikking om de antennefunctie uit te kunnen voeren, zoals de ToekomstAgenda (onderzoeken), de Staat van Zuid-Holland en de TrendSignaal.

Met de ToekomstAgenda zet de provincie lange termijn onderzoeken en verkenningen uit samen met kennis- en onderzoeksinstellingen. De Staat van Zuid-Holland is het digitale fact & figures portaal van de provincie Zuid-Holland met een schat aan cijfers en kaarten. De TrendSignaal geeft een breed overzicht van de voor Zuid-Holland relevante maatschappelijke trends. Deze complexe opgaven pakken we altijd samen op, onder andere door het gesprek aan te gaan met onze partners via Plein1. Zo zijn er bijeenkomsten over participatie, circulaire economie en metabolisme en ondergrondse infrastructuur. Deze kennis helpt om richting en koers te bepalen bij de aanpak van provinciale vraagstukken.

We zoeken een veelzijdige stagiair voor een periode van 4 tot 6 maanden vanaf september a.s. Wil jij meedenken en –werken aan de toekomst van Zuid-Holland? Dan is deze stage echt iets voor jou. We bieden jou een brede blik over de verschillende thema’s van de provincie en hoe wij als organisatie in de maatschappij staan.

Wat zoeken wij:

  • Proactieve denken en doener;
  • Communicatief vaardig, ook voor een groep;
  • Snel kunnen schakelen tussen verschillende thema’s.

Lijkt jou dit wat? Neem dan contact op met ons:

Karen Jas
06-51703897

Eric Terlien
06-42701958