MKB-Deal Digitaliseringsvoucher MKBEen initiatief om met behulp van digitaliseringsvouchers ondernemers te ondersteunen bij digitaliseringsvraagstukken. Dit is een samenwerking van de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Capelle aan den IJssel, Den Haag, Schiedam, Zoetermeer, MKB Den Haag en lokale ondernemersverenigingen: MKB-Rijnmond, MKB-Haaglanden, Rabobank, KHN, Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer, OV Dorpsstraat Zoetermeer, St. Centrummanagement Schiedam en OV de Koperwiek.

Thema’s

  • Digitalisering
  • Toepassing innovatie
  • Toepassing nieuwe kennis

Aanleiding

Verkoop van producten en diensten vindt steeds vaker online plaats. Bestaande diensten en processen moeten hierop worden aangepast en nieuwe verkoopkanalen onderzocht. Niet alle mkb’ers zijn hierop voorbereid of weten waar te starten. De MKB-Deal Digitaliseringsvoucher ondersteunt hierin.

De eerste fase van de deal richt zich op mkb’ers met een openbaar toegankelijke fysieke bedrijfsvestiging in de sectoren detailhandel, horeca en persoonlijke dienstverlening. In de tweede fase volgt een bredere doelgroep, waaronder zakelijke dienstverlening.

Activiteiten

  • Een voucherregeling om mkb’ers te ondersteunen in het ontwikkelen van een digitaliseringsstrategie, met de focus op e-commerce (verkoop via digitale kanalen).
  • Met deze regeling krijgen mkb’ers toegang tot kennis en financiële middelen om producten, diensten en bedrijfsprocessen te digitaliseren en te starten met online verkoop. Ook mogen de vouchers ingezet worden voor de aankoop van softwareproducten of adviesdiensten, voor bijvoorbeeld automatisering of cyberweerbaarheid. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van regionale producten en diensten.

Doel

  • Het activeren en breed ondersteunen van mkb’ers op het gebied van digitalisering om operationele kosten te verlagen en verkoop te stimuleren.
  • Het ontwikkelen van digitale weerbaarheid en daarmee toekomstbestendig en sterk ondernemerschap in de regio.