PodcastAfb_podcast_achtertuin_banner

De Achtertuin is een podcast-serie over de achtertuin van ruim 3,7 miljoen Nederlanders: de provincie Zuid-Holland. Hier gebeurt zoveel - dingen die te groot zijn voor de gemeente en te klein voor het Rijk. Spannende dingen. Onzichtbare dingen.  En vooral: duurzame dingen. Ontdek onze verhalen, interviews en reportages en ga mee op reis.

Aflevering #2: Hoe kun je met bewoners je wijk verduurzamen? Zo pakt Duursaam Benoordenhout het aan

In de 2de aflevering gaan we in gesprek met Evert Holthoon van stichting Duursaam Benoordenhout. Hij neemt ons mee in het traject dat deze Haagse wijk door loopt om hun buurt te verduurzamen. Hoe maak je bewoners enthousiast? Hoe bereik je mensen? Marieke van Buijtene bespreekt met beleidsmedewerker Nellie-Anne Guijt waarom Provincie Zuid-Holland deze Lokale Initiatieven zo belangrijk vindt. En hoe zij met subsidie kunnen helpen.

Luister naar de podcast aflevering #2: Duursaam Benoordenhout

Meer info over de subsidieregeling.

Aflevering #1: Zon op dak

Ben je benieuwd op hoeveel procent van de bedrijfsdaken zonnepanelen liggen? Of wat een ‘duurzaamheidssafari’ bij sportcentrum de Uithof inhoudt? Marieke van Buijtene en Michiel van Poelgeest zijn in gesprek met projectleider zonne-energie Anouk Iuzzolino van de provincie Zuid-Holland en Eugène de la Croix, directeur bij de Uithof.

Luister naar de podcast aflevering #1: Zon op dak

Meer info over de subsidieregeling zon op dak.