Energie
Verlichte kassen
windmolens havengebied
zonne-panelen op dak
Impressie energiebesparende getijdecentrale

Een schone, betaalbare en toekomstbestendige energievoorziening, daar draagt de provincie Zuid-Holland actief aan bij. Want het beperken van energieverbruik en de inzet van in Nederland opgewekte, schone energie biedt kansen om te innoveren en concurrerend te blijven en draagt bij aan het beschermen van het klimaat.

Gedeputeerde

Han-Weber-banner

"De komende jaren ga ik werken aan het veiligstellen van onze welvaart en aan het behouden en  versterken van onze landschappen en biodiversiteit. Daarvoor moeten we naar een circulaire economie. Ik werk aan een energiecampus, waar bewezen innovaties doorontwikkeld kunnen worden. Een energiefonds van €100 miljoen is bedoeld voor nieuwe ambities en nieuwe technieken."

Energy Innovation Board

EIB

De Energy Innovation Board is ingesteld om de Energy Innovation Delta verder uit te bouwen. Doel is dat onze regio een leidende positie in de wereld verwerft op het gebied van innovatie en kennisontwikkeling voor energietransitie.

Volg #energiezh op Twitter

Op onderstaande tijdlijn ziet u tweets van de provincie Zuid-Holland. Kunt u deze tweets niet of moeilijk lezen? Kijk dan https://twitter.com/zuid_holland.